Bestemmingsplan en exploitatieplan Zuiderloo

Logo Heiloo

Inwerkingtreding

Burgemeester en wethouders van Heiloo maken bekend dat ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening en de artikelen 3:40 en 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht het bestemmingsplan en exploitatieplan Zuiderloo op 25 februari 2016 geheel in werking zijn getreden.

Doel van het bestemmingsplan

Met dit nieuwe plan voorziet de gemeente in een actualisatie van het huidige bijna tien jaar oude bestemmingsplan Zuiderloo uit 2005. Evenals het bestemmingsplan uit 2005 beoogt het nieuwe bestemmingsplan de voortzetting van een reeds ingezette gebiedsontwikkeling mogelijk te maken op deze woningbouwlocatie. De gemeente legt met dit bestemmingsplan dan ook opnieuw vast welke functies er in het gebied mogelijk zijn en onder welke voorwaarden.

Doel van het exploitatieplan

Voor de gemeente Heiloo is in het bestemmingsplangebied Zuiderloo het kostenverhaal niet voor alle gronden anderszins verzekerd. Niet alle gronden zijn in eigendom van de gemeente, waardoor de kosten niet voor alle gronden waarop bouwmogelijkheden zijn voorzien via gronduitgifteprijzen kunnen worden gedekt. Daarnaast is niet met elke grondeigenaar een anterieure exploitatieovereenkomst gesloten.

Ingesteld b eroep

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is tegen het op 7 december 2015 vastgestelde bestemmingsplan beroep aangetekend.

Omdat de Afdeling bestuursrechtspraak zich nog moet uitspreken over de ingestelde beroepen is het bestemmingsplan en ook het exploitatieplan nog niet onherroepelijk.

Ter inzage

Het vastgestelde en geheel in werking getreden bestemmingsplan en exploitatieplan Zuiderloo zijn in te zien op de gemeentelijke website www.heiloo.nl/bestemmingsplannen/Zuiderloo.

Ook zijn deze plannen te zien op de landelijke website (www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0399.bpZuiderloo-0401 en - EX02).

Naar boven