Vastgesteld bestemmingsplan “Anjum – MFA/NAM en bijbehorende beeldkwaliteitsplan”

Logo Dongeradeel

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Anjum – MFA/NAM met nummer NL.IMRO.0058.BPDRP2014P1-VG01 en bijbehorende beeldkwaliteitsplan op 25 februari 2016 gewijzigd vastgesteld.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende beeldkwaliteitsplan liggen ter inzage van 24 maart 2016 tot 5 mei 2016 (6 weken) in het gemeentehuis (balie Bouwzaken) aan de Koningstraat 13 te Dokkum. U kunt het beeldkwaliteitsplan ook op internet raadplegen op www.dongeradeel.nl via “Wonen, Verkeer & Veiligheid” en vervolgens “bestemmingsplannen”. Het digitale bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Dit bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) in de kern van Anjum aan de Mûnebuorren, waarin ook de NAM zich met een kantoor zal vestigen. Tevens zal er aan de Skânserwei een parkeerplaats worden aangelegd, waar de medewerkers van het NAM-kantoor zullen parkeren.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Echter, beroep instellen kunnen alleen zij die een zienswijze hebben ingediend, of zij die redelijkerwijs niet in staat waren om een zienswijze in te dienen. Het is niet mogelijk beroep tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan in te stellen.

Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuurrechtspraak is ingediend, dan treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven