Coördinatiebesluit Overnachtingshaven Giesbeek

Logo Zevenaar

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat de gemeenteraad van Zevenaar op 2 maart 2016 heeft besloten toepassing te geven aan artikel 3:30 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatiebesluit) in verband met de realisering van het project Overnachtingshaven in Giesbeek. Rijkswaterstaat is initiatiefnemer en opdrachtgever inzake het project Overnachtingshaven Giesbeek. Door Rijkswaterstaat is aan de gemeenteraad gevraagd de gemeentelijke coördinatie toe te passen. De gemeenteraad heeft hiermee ingestemd.

 

De realisatie van 23 ligplaatsen en een auto-afzetsteiger op de buitendijkse locatie Valeplas in Giesbeek, alsmede de inpassing van deze overnachtingshaven in de omgeving, zijn aangewezen als een geval waarin het wenselijk is dat de voorbereiding en bekendmaking van de op aanvraag of ambtshalve te nemen besluit worden gecoördineerd. De besluiten die in het kader van de Overnachtingshaven Giesbeek genomen moeten worden, worden gecoördineerd voorbereid en bekendgemaakt. De besluiten hebben betrekking op het gemeentelijke bestemmingsplan, het Milieueffectrapport (MER) en diverse vergunningen:

 

  • 1.

    Projectplan Waterwet

  • 2.

    Ontgrondingenvergunningen

  • 3.

    Vergunning Natuurbeschermingswet 1998

  • 4.

    Ontheffing Flora- en faunawet

  • 5.

    Watervergunning

  • 6.

    Alsmede alle overige besluiten die krachtens enig wettelijk voorschrift nodig zijn om de Overnachtingshaven Giesbeek te realiseren, voor zover deze van invloed kunnen zijn op de begrenzing en/of de uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan.

 

Op dit moment ligt uitsluitend het besluit van de gemeenteraad van 2 maart 2016 ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open.

Zevenaar, 23 maart 2016

Naar boven