Kennisgeving Ontwerpbestemmingsplan Noorderkwartier en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde Wet geluidhinder bestemmingsplan Noorderkwartier

Logo Amsterdam

 

Ontwerpbestemmingsplan Noorderkwartier en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde Wet geluidhinder bestemmingsplan Noorderkwartier

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 7 januari 2016 het ontwerpbestemmingsplan Noorderkwartier en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Noorderkwartier  wordt in het westen begrensd door de Elzenhagensingel, in het noorden door de Rijksweg A10 en in het oosten door de sloot  ten oosten van de Nieuwe Leeuwarderweg en in het zuiden door de IJdoornlaan . Met het ontwerpbestemmingsplan Noorderkwartier  wordt het vigerend juridisch planologisch kader aangepast voor wat betreft de bestemmingen Wonen, Groen , Verkeer en Water.

Ontwerpbesluit hogere waarde

De voorkeurswaarden voor geluid voor gebouwen/terreinen met een woonfunctie zijn toegestaan zoals aangegeven in de Wet geluidhinder, zullen door het wegverkeersgeluid worden overschreden. Omdat geluid reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

 

Terinzagelegging Het ontwerpbestemmingsplan Noorderkwartier ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 15 januari 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

Het stadsloket, Buikslotermeerplein 2000, Amsterdam

 

Het ontwerpbestemmingsplan Noorderkwartier met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1209BPSTD.OW01

Zienswijzen Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en ten aanzien van het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Noord-Centrum, telefoonnummer 2564416.

 

Amsterdam, 14 januari 2016 burgemeester en wethouders

 

 

Naar boven