Kennisgeving “Ontwerp wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 1”

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat met ingang van 24 maart 2016 tot en met 4 mei 2016 het ontwerp wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 1 Zaltbommel met bijbehorende stukken ter inzage ligt. Een ieder kan binnen deze periode een zienswijze indienen.

Planomschrijving

Het wijzigingsplan maakt de vestiging van een volwaardig glastuinbouwbedrijf aan de Uilkerweg mogelijk, inclusief bedrijfsgebouwen en bedrijfswoning. De nieuw te bouwen kas heeft een

oppervlakte van ruim 12 ha.

De bedrijfsvoorzieningen, in de vorm van een retentiebassin, een bedrijfsloods en de

bedrijfswoning zijn allen aan de zijde van de Uilkerweg geprojecteerd.

 

Dit wijzigingsplan maakt onderdeel uit van de zogenaamde Integrale aanpak Zuilichem. Deze integrale aanpak omvat nieuwbouw van een kassencomplex in Zuilichem-Oost, het realiseren van landschappelijke inpassing en waterberging aan de noord- en oostzijde van het intensiveringsgebied, een groene buffer tussen de woonwijk Dijkzicht-Zuid en het kassengebied en een alternatieve ontsluiting van het bedrijf Steenovensland waardoor de Waaldijk wordt ontlast van vrachtverkeer.

 

Eerste stap in de integrale aanpak is dat de ter plaatse gevestigde tuinder ruimte vrijspeelt voor de publieke doelen (landschap, water, verkeersontsluiting) door nieuwbouw te plegen in het (nieuwe) intensiveringsgebied. Deze eerste stap, de nieuwbouw, wordt mogelijk gemaakt door dit wijzigingsplan. Het plan is opgesteld op verzoek van deze tuinder.

Waar kunt u de stukken inzien?

- Digitaal op de landelijke website

www.ruimtelijkeplannen.nl, onder het nummer: NL.IMRO.9925. WPUilkerweg-ONT1

  • -

    Bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1 A te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur

  • -

    Bij de gemeente Zaltbommel bij de Afdeling Publiekszaken, Hogeweg 11 te Zaltbommel

  • -

    Digitaal op www.zaltbommel.nl, onder “wonen verkeer en veiligheid / bestemmingsplannen”

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Tijdens de terinzagelegging, van 24 maart 2016 tot en met 4 mei 2016, heeft u de mogelijkheid uw zienswijzen in te dienen op het ontwerp wijzigingsplan.

U kunt uw zienswijze uitsluitend indienen op de volgende wijzen:

 

Per post: Gedeputeerde Staten van Gelderland, t.a.v. Programmabureau / dhr. R. Duzijn, Postbus 9090, 6800 GX, Arnhem. Onder vermelding van “zienswijze ontwerp wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 1, zaaknummer 2016-003701”

 

Per e-mail: post@gelderland.nl onder vermelding van “zienswijze ontwerp wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 1 , zaaknummer 2016-003701”

 

Eventueel kunt u uw zienswijze mondeling indienen. Neem voor het maken van een afspraak contact op met projectondersteuner: mevr. I. Joppe 026 – 359 98 35.

Verdere procedure

Na de termijn voor het indienen van zienswijzen zullen gedeputeerde staten zich buigen over de ingekomen zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het wijzigingsplan. Indieners van zienswijzen zullen hierover geïnformeerd worden. Voorts zal hiervan ook publicatie plaatsvinden op de gebruikelijke wijze.

Naar boven