Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, 1e herziening

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 31 maart 2016 tot en met 11 mei 2016 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- het bij raadsbesluit van 9 maart 2016 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied, 1e herziening .

 

Inhoud

Het bestemmingsplan Buitengebied Deventer van de gemeente Deventer is door de gemeenteraad op 6 juni 2012 vastgesteld. Op 26 maart 2014 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan. Naar aanleiding van deze uitspraak en naar aanleiding van enkele geconstateerde omissies in het bestemmingsplan is besloten het bestemmingsplan Buitengebied op onderdelen te herzien. Verder is op 28 januari 2015 nieuw archeologiebeleid vastgesteld. Dit nieuwe archeologische beleid met de daarbij behorende verwachtingenkaart is vertaald in deze herziening van bestemmingsplan Buitengebied.

 

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Naar aanleiding van de 2 zienswijzen zijn 2 aanpassingen gemaakt op de verbeelding van de betrokken percelen. Verder zijn nog enkele omissies hersteld.

 

Voor een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied, 1e herziening.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D125a-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P300-/NL.IMRO.0150.D125a-VG01/

 

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekszaken Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Reageren

Het bestemmingsplan Buitengebied, 1e herziening ligt van donderdag 31 maart tot en met woensdag 11 mei 2016 ter inzage. Van donderdag 31 maart tot en met donderdag 12 mei 2016 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpbesluiten bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

• een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven