Vastgesteld bestemmingsplan “Ammerzoden herziening 2015, Achterstraat Kasteelpark” (BP1127), Maasdriel

Logo Maasdriel

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om woningbouw (9 vrijstaande woningen) met de bijbehorende voorzieningen te realiseren op percelen aan de Achterstraat. Het plangebied ligt aan de oostzijde van de kern. De locatie ligt aan de achterzijde van de percelen van de woningen aan Advocatenlaan 9 t/m 25 en ten oosten van de woningen aan Binnenhoven 7 en 8. Het nieuw te realiseren woongebied is te bereiken via de Achterstraat en krijgt daarnaast een langzaamverkeersverbinding (en calamiteitenroute) naar de Binnenhoven.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan (gedeeltelijk) gewijzigd. In de toelichting van het bestemmingsplan worden de teksten over de woningbehoefte aangepast. Deze zijn geactualiseerd naar aanleiding van het Regionale Woningbehoefteonderzoek dat in april 2015 in opdracht van de Regio Rivierenland is opgesteld. Tevens is extra aandacht besteed aan het onderwerp flora en fauna (steenuil, vleermuizen) en is de parkeernorm nader toegelicht. In de regels zijn deze onderwerpen ook verder aangescherpt.

Een compleet overzicht van de wijzigingen vindt u in hoofdstuk 2 van de zienswijzennotitie: “Ammerzoden herziening 2015, Achterstraat Kasteelpark (BP1127), verslag zienswijzen”.

Beeldkwaliteit plan

Voor het plangebied is, aanvullend op de regels van het bestemmingsplan, een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan bevat spelregels en richtlijnen voor de ruimtelijke kwaliteit die de gemeente in het plangebied nastreeft. Het beeldkwaliteitplan vormt na vaststelling het toetsingskader voor de welstandcommissie bij de beoordeling van in te dienen bouwplannen voor deze locatie.

Inzien

Van 24 maart 2016 tot en met 4 mei 2016 ligt het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op;

  • onze website onder 'Wonen en Leven / Bouwen en bestemmingsplannen / Bestemmingsplannen inkijken.

  • op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1127-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://imro.maasdriel.nl/plannen/NL.IMRO.0263.BP1127-/NL.IMRO.0263.BP1127-VG01

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kan door belanghebbenden beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

  • door diegenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan

  • tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht

  • door hen die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Een beroepschrift moet binnen de inzagetermijn worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Als u bevoegd bent beroep in te stellen kunt u naast het indienen van een beroepschrift een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat over een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar mevrouw D. van Lienden

BEKENDMAKING BESLUIT WET GELUIDHINDER , Maasdriel

Het college van Maasdriel is van plan een hogere geluidsbelasting dan de voorkeurswaarde van 48 dB(A) vast te stellen in verband met de realisatie van woningbouw aan in het Kasteelpark in Ammerzoden. De hogere grenswaarde moet worden vastgesteld voor twee nieuwbouwwoningen die aan de zuidzijde van het plangebied mogelijk gemaakt worden. Reden is de geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeer op de Haarstraat.

Inzien

Het besluit voor vaststelling hogere grenswaarde(n) met de daarbij horende bijlage(n) ligt van 24 maart 2016 tot en met 4 mei 2016 ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kan door belanghebbenden beroep tegen het besluit worden ingediend.

Een beroepschrift moet binnen de inzagetermijn worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naast het indienen van een beroepschrift kan een voorlopige voorziening aangevraagd worden bij de Voorzitter van de AbRS. Als van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treedt het besluit niet in werking voordat over een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar D. van Lienden.

Naar boven