Ontwerpbestemmingsplannen ter inzage

Logo Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in combinatie met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de volgende ontwerp bestemmingsplannen ter inzage liggen:

  • 1.

    Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, april 2016 (partiële herziening);

  • 2.

    Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, herziening locatie Vicaris van der Asdonckstraat 2016 (partiële herziening).

Ad. 1 Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, april 2016 (partiële herziening)

Dit bestemmingsplan regelt de volgende ontwikkelingen binnen de komplannen:

  • a.

    Kerkeind 31 in Milheeze: de eigenaren van Kerkeind 31 in Milheeze hebben een verzoek ingediend om dit kavel te splitsen voor de realisatie van twee onder een kap woning in plaats van een vrijstaande woning;

  • b.

    Doonheide 4 in Gemert: de eigenaar van het perceel Doonheide 4 in Gemert heeft verzocht om medewerking te verlenen aan de omvorming van één vrijstaande woning naar een twee onder een kap woning. Omdat het binnen de geldende regelgeving niet is toegestaan woningen toe te voegen is hiervoor een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk;

  • c.

    Verkoop reststroken: in het kader van het pilotproject ‘verkoop groene reststroken’ zijn door de gemeente in de periode juni 2015 – december 2015 reststroken verkocht aan de bewoners van Akkerroosstraat 18 in Bakel; Arthur van Schendelstraat 24 in Gemert; De Hilt 22 in Bakel en Kersedriessen 11 in Bakel. Omdat de vier reststroken momenteel gedeeltelijk over de bestemming ‘Groen’ of ‘Verkeer-Verblijfsgebied’ beschikken, dient de bestemming worden gewijzigd in de bestemming ‘Wonen’. Hierdoor gaat het perceeldeel onderdeel uitmaken van het erf bij de woning. Omdat het stedenbouwkundig niet wenselijk is om een vergroting van het hoofdgebouw mogelijk te maken is een aanpassing van het bouwvlak niet aan de orde.

Ad. 2 Gemert- Bakel Stedelijke gebieden, herziening locatie Vicaris van der Asdonckstraat 2016 ( partiële herziening)

In samenwerking met Goed Wonen is ten behoeve van het terrein aan de Vicaris van der Asdonckstraat 29 in Gemert een ontwerp bestemmingsplan voorbereid. Het plan betreft een ontwikkeling van een 1e lijnsgezondheidscentrum inclusief  4 groepswoningen voor  28 bewoners én (in de toekomst) de realisatie van 25 woningen.

Stukken inzien

De ontwerpbestemmingsplannen liggen met ingang van 21 maart 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Hiervoor kunt u een afspraak maken. U kunt deze plannen ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze indienen

Iedereen heeft de gelegenheid binnen de hierboven vermelde termijn schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken bij de gemeenteraad van Gemert-Bakel. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u een afspraak maken via de website.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan “Gemert-Bakel Stedelijke gebieden, herziening locatie Vicaris van der Asdonckstraat 2016” is de Crisis- en herstelwet van toepassing (van belang in de beroepsfase). De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Gemert, 18 maart 2016

Naar boven