Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 8 maart 2016, nr. 15184160, houdende herbenoeming en vergoedingen voorzitter en leden van de Commissie van Toezicht Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit en wijziging van het Instellingsbesluit Commissie van Toezicht Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

Gelet op artikel 2, eerste lid, onderdeel a, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en artikel 4, eerste, tweede en derde lid van het Instellingsbesluit Commissie van Toezicht Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit;

Besluit:

Artikel 1

Te rekenen vanaf 9 oktober 2015, worden voor een periode van drie jaar tot lid van de Commissie van Toezicht van de Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit benoemd:

  • a. mevrouw J.F. Snijder-Hazelhoff, te Wagenborgen, tevens voorzitter;

  • b. de heer dr. H.A.M. Backx, te Utrecht;

  • c. de heer dr. P. Vanthemsche, te Leuven, België.

Artikel 2

De voorzitter van de Commissie van Toezicht van de Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit ontvangt tot en met 31 december 2015 een vergoeding per vergadering van € 347 en vanaf 1 januari 2016 een vergoeding per vergadering van € 357.

Artikel 3

De andere leden van de Commissie van Toezicht van de Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit ontvangen tot en met 31 december 2015 een vergoeding per vergadering van € 267 en vanaf 1 januari 2016 een vergoeding per vergadering van € 275.

Artikel 4

Het Instellingsbesluit Commissie van Toezicht Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit wordt als volgt gewijzigd:

1. In artikel 1, onderdeel a, wordt ‘de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie’ vervangen door: de Staatssecretaris van Economische Zaken.

2. Artikel 6, tweede lid, vervalt, onder vernummering van het derde tot het tweede lid.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 9 oktober 2015.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan betrokkenen en aan de voorzitter van het bestuur van de Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit.

’s-Gravenhage, 8 maart 2016

De Staatssecretaris van Economische Zaken, M.H.P. van Dam

TOELICHTING

Middels dit besluit worden de voorzitter en overige leden van de Commissie van Toezicht van de Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit voor een tweede termijn benoemd, in overeenstemming met de van toepassing zijnde artikelen van het Instellingsbesluit Commissie van Toezicht Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit.

Daarnaast wordt aan hen een vaste vergoeding per vergadering toegekend, op basis van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies. Derhalve wordt het Instellingsbesluit Commissie van Toezicht Stichting Diergeneesmiddelenautoriteit gewijzigd, zodat deze vergoedingen niet meer jaarlijks moeten worden vastgesteld, zoals tot noch toe op basis van het voornoemde instellingsbesluit verplicht was.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, M.H.P. van Dam

Naar boven