Wijziging Regeling voorwaarden deelname examen keurmeester lichte en zware (bedrijfs)voertuigen

7 maart 2016

Nr. JBZ/2016/12145

De Directie van de Dienst Wegverkeer (RDW),

Gelet op artikel 20, tweede lid, van de Regeling Erkenning en keuringsbevoegdheid APK;

Besluit:

ARTIKEL I

A

Aan artikel 3 wordt een lid toegevoegd , luidende:

  • 2. Bij aanmelding voor het examen keurmeester periodieke keuring lichte voertuigen overlegt de deelnemer aan de Stichting VAM (IBKI) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), afgegeven door de Dienst Justis namens de Minister van Veiligheid en Justitie, waaruit blijkt dat er geen belemmering is voor het uitvoeren van de taken als APK keurmeester. Deze verklaring is niet ouder dan zes maanden.

B

Aan artikel 5 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. Bij aanmelding voor het examen keurmeester periodieke keuring zware (bedrijfs-) voertuigen overlegt de deelnemer aan de Stichting VAM (IBKI) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), afgegeven door de Dienst Justis namens de Minister van Veiligheid en Justitie, waaruit blijkt dat er geen belemmering is voor het uitvoeren van de taken als APK keurmeester. Deze verklaring is niet ouder dan zes maanden.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 april 2016.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatcourant worden geplaatst.

De Directie van de Dienst Wegverkeer (RDW) A. van Ravestein Algemeen Directeur

TOELICHTING

Deze wijziging komt tegemoet aan de wens om nadere eisen te stellen aan keurmeesters op het gebied van betrouwbaarheid en integriteit. De Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) dient te worden overgelegd aan de Stichting VAM (IBKI) op het moment dat een deelnemer zich inschrijft voor het examen. De eis geldt voor deelnemers die het eerste examen keurmeester afleggen. Op jaarbasis betreft dit circa 1.000 keurmeesters. De toevoeging onder A geldt voor het examen keurmeester periodieke keuring lichte voertuigen. De toevoeging onder B geldt voor het examen keurmeester periodieke keuring zware (bedrijfs-) voertuigen.

De invoering van de VOG verplichting heeft de instemming van het SO APK.

De Directie van de Dienst Wegverkeer (RDW) A. van Ravestein Algemeen Directeur

Naar boven