Bestemmingsplan Natuurontwikkeling bij Botshol ongewijzigd vastgesteld

Logo De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad van De Ronde Venen op 25 februari 2016 het bestemmingsplan “Natuurontwikkeling bij Botshol” (met planidentificatienummer NL.IMRO.0736.BPP015bijbotshol-va01) ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 18 maart 2016 gedurende zes weken ter inzage en zijn op de volgende manieren te raadplegen:

  • De papieren versie ligt ter inzage bij de balie Omgevingszaken; op de begane grond, in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken door te mailen naar E. omgevingszaken@derondevenen.nl of te bellen met T. 0297 29 16 16.

  • De verbeelding van het authentieke vastgestelde plan is interactief te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

  • De authentieke bestemmingsplanbestanden kunt u downloaden van de volgende bestandslocatie http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

  • U kunt het plan ook inzien via www.derondevenen.nl of http://0736.ropubliceer.nl.

Inhoud

Het bestemmingsplan Natuurontwikkeling bij Botshol maakt een grondruil mogelijk tussen een agrariër, woonachtig aan de Winkeldijk 35 in Abcoude (postcode1391 HM) en Natuurmonumenten. De grondruil maakt het voor Natuurmonumenten mogelijk het natuurinrichtingsproject, dat tot doel heeft een natuurbuffer langs het Natura 2000-gebied Botshol te creëren, verder te realiseren. De agrariër krijgt door de grondruil een aaneengesloten kavel direct achter zijn boerderij.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Voor het instellen van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Naar boven