Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 14 maart 2016, nr. 719696, tot wijziging van de Regeling naturalisatietoets Aruba 2011

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 23 van de Rijkswet op het Nederlanderschap en artikel 6 van het Besluit naturalisatietoets;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 5, eerste lid, van de Regeling naturalisatietoets Aruba 2011 wordt ‘Het hoofd van het Examenbureau Aruba’ vervangen door: De directeur van de Directie Onderwijs in Aruba.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 1 januari 2011.

Deze regeling wordt met de toelichting in de Staatscourant en het Afkondigingsblad van Aruba geplaatst.

’s-Gravenhage, 14 maart 2016

De Minister van Veiligheid en Justitie, G.A. van der Steur

TOELICHTING

In de Regeling naturalisatietoets Aruba 2011 wordt een aantal onderwerpen betreffende de naturalisatietoets in Aruba nader geregeld. Het betreft onder andere de vaststelling van de naturalisatietoets, de aanwijzing van de instantie die bevoegd is tot het afnemen van de toets en het uitreiken van het Certificaat ten bewijze van het succesrijk afleggen van de naturalisatietoets.

Met deze wijziging wordt de directeur van de Directie Onderwijs in Aruba bevoegd aan de verzoeker die de naturalisatietoets met succes heeft afgelegd het Certificaat naturalisatietoets te geven. De reden hiervoor is dat het Examenbureau, waar het hoofd onderdeel van uitmaakt, een afdeling van de Directie Onderwijs is. In praktijk verstrekt de directeur van de Directie Onderwijs in Aruba de certificaten. De tekst van de regeling wordt met deze wijziging in overeenstemming gebracht met de op Aruba gegroeide praktijk. De wijziging heeft terugwerkende kracht tot de ingangsdatum van de Regeling opdat Certificaten die in het verleden door het hoofd van het Examenbureau Aruba of de directeur van de Directie Onderwijs in Aruba zijn verstrekt bevoegd zijn afgegeven.

De Minister van Veiligheid en Justitie, G.A. van der Steur

Naar boven