Vervangend vaststellingsbesluit bestemmingsplan “Bedrijventerreinen Deurne, Zuid en West”

Logo Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 16 februari 2016 de geconstateerde gebreken in het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen Deurne, Zuid en West” heeft hersteld naar aanleiding van de tussenuitspraak van 25 november 2015 van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: Raad van State).

Het plan

Op 25 juni 2013 is het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen Deurne, Zuid en West” door de gemeenteraad vastgesteld. Tegen dit vaststellingsbesluit is beroep ingesteld bij de Raad van State. De Raad van State heeft toepassing gegeven aan de bestuurlijke lus en een tussenuitspraak gedaan (uitspraak 201307661/1/R3). Deze tussenuitspraak biedt de gemeenteraad de mogelijkheid een vervangend vaststellingsbesluit te nemen om de geconstateerde gebreken te herstellen. Met het besluit van 16 februari 2016 zijn de planregels gecorrigeerd. Ook de toelichting is aangevuld. Met inachtneming van het vervangend vaststellingsbesluit zal de Raad van State definitief uitspraak doen.

Wat is er aangepast?

De regeling voor uitbreiding en nieuwbouw van perifere detailhandel is aangepast.

Inzien

Het raadsbesluit waarmee de geconstateerde gebreken hersteld zijn ligt met de hierbij behorende stukken (het bestemmingsplan) met ingang van 21 maart 2016 gedurende zes weken in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1 ter inzage. De stukken zijn vanaf deze datum ook digitaal te raadplegen op www.deurne.nl > projecten en plannen > digitale bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl

Rechtsmiddelen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen de aangebrachte wijzigingen in het vervangende vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan beroep bij de Raad van State worden ingesteld door belanghebbenden. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor meer informatie over dit bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het Klantencontactcentrum via ons algemene telefoonnummer: 0493-487711.

Naar boven