Ontwerpbesluit Wet geluidhinder – locaties Kruisweg 24 en A. de Graaflaan 20 te Woubrugge (bestemmingsplan A. de Graaflaan/Kruisweg)

Logo Kaag en Braassem

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem een ontwerpbesluit genomen om hogere waarden vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), vanwege het wegverkeer op de Kruisweg en op de A. de Graaflaan.

Op basis van de Wgh dient bij de vaststelling of herziening van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies.

In het bestemmingsplan A. de Graaflaan/Kruisweg wordt op de volgende percelen woningbouw mogelijk gemaakt:

  • *

    Kruisweg 24, Woubrugge (een agrarische bedrijfswoning)

  • *

    A. de Graaflaan 20, Woubrugge (maximaal 36 woningen).

Hierbij moet conform de Wgh aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaai bij de nieuwe woningen. 

Ten behoeve van de nieuwe woningen is akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen hogere waarden vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van maximaal 54 dB voor het perceel Kruisweg in Woubrugge en maximaal 51 dB voor het perceel A. de Graaflaan 20 in Woubrugge. 

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan. 

De stukken liggen van donderdag 17 maart 2016 tot en met donderdag 28 april 2016 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden, of op afspraak. 

Tevens liggen het ontwerp-bestemmingsplan A. de Graaflaan/Kruisweg en de gecoördineerde ontwerp-omgevingsvergunning W20140154 in dezelfde periode ter inzage. Deze kennisgeving is ook gepubliceerd op 16 maart 2016. 

U kunt tot en met donderdag 28 april 2016 uw zienswijze indienen. Richt uw brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem, per adres: Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven.

Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

  • *

    de procedurekamer, tel. 071-4083117 (procedure)

  • *

    medewerker ODWH, de heer R. Hennekam, tel. 071-4083304 (inhoudelijk)

  • *

    medewerker gemeente, mevrouw V. Platteeuw van de gemeente Kaag en Braassem, tel. 071-3327272 (ruimtelijke ordeningsaspecten).

Naar boven