Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Zwarteweg’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 18 maart 2016 tot en met 28 april 2016, voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Zwarteweg’ met de bijbehorende stukken (IDN : NL.IMRO.0358.07K-OW01). Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder voornemens zijn hogere grenswaarden vast te stellen voor maximaal 26 woningen.

Doelstelling

Het doel is om op het voormalige terrein van de kwekerij en het aangrenzende terrein van de voormalige gemeentewerf aan de Zwarteweg 69 woningen te ontwikkelen en zo bij te dragen aan de woningvoorraad in Aalsmeer.

Locatie

Het plangebied wordt in het noorden globaal begrensd door de Gloxiniastraat, in het oosten door de Burgemeester Kasteleinweg, het zuiden door de Zwarteweg en in het westen door de achtertuinen van de aan de Hortensialaan gelegen woningen.

O ntwerp bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken vanaf 18 maart 2016 op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.07K-OW01, en

  • via de gemeentelijke website: http://0358.ropubliceer.nl/

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. Voor openingstijden zie: http://www.aalsmeer.nl/baliebouwen.

  • bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. Voor openingstijden zie: http://www.amstelveen.nl/baliebouwen.

Indienen zienswijze ontwerp bestemmingsplan

Gedurende voornoemde termijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan Burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van zienswijze bestemmingsplan ‘Zwarteweg’. Zienswijzen kunnen tevens via de gemeentelijke website worden ingediend door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0297-387575.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Burgemeester Kasteleinweg. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn. In samenhang met het ontwerpbestemmingsplan wordt daarom tevens de vaststelling van hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voorbereid.

Indienen zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Het betreffende ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken ligt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan. Belanghebbenden kunnen gedurende de voornoemde termijn een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren brengen tegen het voornemen een hogere grenswaarden vast te stellen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden ‘Zwarteweg’.

Informatieavond

Op donderdagavond 31 maart organiseert de gemeente Aalsmeer een informatieavond over het ontwerp bestemmingsplan Zwarteweg. U bent van harte welkom vanaf 19.30 tot 21.00 uur op het gemeentehuis Aalsmeer, Raadhuisplein 1. Om 19.45 uur is er een centrale presentatie over het ontwerpbestemmingsplan, de procedure en de verkaveling van de woningen. Graag tot 31 maart.

 

17 maart 2016

Naar boven