Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Nijverdal Oost 2016”

Logo Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA in Nijverdal ligt met ingang van zaterdag 19 maart 2016 gedurende zes weken ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Hellendoorn van 8 maart 2016, nummer 15INT04357 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Nijverdal Oost 2016”. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630214.

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de unieke naam: NL.IMRO.0163.BPNDOOST2016-VG01 inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link:

http://iturl.nl/snUsm

Downloaden is mogelijk via de link:

http://iturl.nl/snGF410

Het plan omvat het gebied dat globaal wordt begrensd door de Grotestraat (vanaf huisnummer 108) langs de zuidzijde van de verlegde rijksweg 35 en het spoor (het Combiplan) tot aan de Baron van Sternbachlaan, de Eerste Kampsweg, de Lochtersweg, de Derde Kampsweg, de Bleekweg, de Brakenbeltsweg, de Wilhelminastraat, Het Hoge Dijkje (zie onderstaand plattegrondkaartje)

Voor de exacte begrenzing wordt verwezen naar de verbeelding behorende bij het ter inzage gelegde (en ook digitaal raadpleegbare) ontwerpbestemmingsplan.

Het plan heeft tot doel het bestemmen van de bestaande situatie (actualisatie).

In dit plangebied waren al diverse panden als ‘karakteristiek’ bestemd. Het gebied is opnieuw bekeken en naar aanleiding daarvan zijn er panden van de lijst afgehaald en ook panden toegevoegd.

De raad heeft het plan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan.

De wijzigingen betreffen de navolgende:

  • -

    Het ontwerpbestemmingsplan heeft met de tenaamstelling “ontwerpbestemmingsplan Nijverdal Oost 2015” ter inzage gelegen. Omdat het plan door de raad is vastgesteld op 8 maart 2016, is besloten om de tenaamstelling van het bestemmingsplan te veranderen in bestemmingsplan “Nijverdal Oost 2016”.

  • -

    Voor het perceel Wilhelminastraat 5 te Nijverdal, is de grens van het bouwvlak aan de zijde van de Kerkstraat op verzoek enigermate verschoven naar de straatzijde.

  • -

    Bij het perceel Kerkstraat 56 te Nijverdal is het bouwvlak aan de achterzijde en ter linkerzijde enigermate vergroot, zodat de realisering van aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen binnen het bouwvlak mogelijk wordt.

  • -

    Aan gronden waaraan in het ontwerpbestemmingsplan de bestemming “Agrarisch” zijn toegekend, gelegen aan de zuidzijde van de (verlegde) Rijksweg N35, ter hoogte van de kruising Rijksweg N35 – Baron van Sternbachlaan, is op verzoek de bestemming “Verkeer” toegekend vanwege het voornemen om op termijn ter plaatse een fly-over zonder op- en afritten te realiseren. Dit in het kader van het voornemen om de rijksweg Nijverdal-Wierden uit te breiden van een weg met thans 2 rijstroken, naar een weg met 2 x 2 rijstroken.

  • -

    Bij het perceel Tweede Kampsweg 64 is op verzoek het bouwvlak vergroot tot de op een meter van de achterperceelsgrens aan de zijde van de Wierdensestraat. Omdat de situatie identiek is, is datzelfde ook gedaan bij het perceel Tweede Kampsweg 62 te Nijverdal.

  • -

    Bij woningen in bouwklasse W1 zijn in de planregels behorende bij het ontwerpbestemmingsplan per vergissing de afmetingen vermeld, die gelden voor woningen in bouwklasse W2. Dit is bij de vaststelling van het bestemmingsplan alsnog rechtgezet.

Woningen in bouwklasse W2 hebben een minimale goothoogte van 2,5 m1, een maximale goothoogte van 6,0 m1, een maximum bouwhoogte van 10 m1, een minimum dakhelling van 30°, en een maximum dakhelling van 55°, tenzij de bestaande maatvoering afwijkt, dan mag deze maatvoering worden aangehouden. Indien een afwijkende maatvoeringsaanduiding op de verbeelding is weergegeven, dient de betreffende maatvoeringsaanduiding te worden aangehouden.

Woningen in bouwklasse W1 hebben een toegestane goothoogte van maximaal 3,50 m1, een maximale bouwhoogte van 9,00 m1, een minimale dakhelling van 35° en een maximale dakhelling van 60°, tenzij de bestaande maatvoering afwijkt, dan mag deze maatvoering worden aangehouden. Indien een afwijkende maatvoering op de verbeelding is weergegeven, dient deze te worden aangehouden.

De exacte inhoud van de wijzigingen kan gedurende de terinzagelegging van het vastgestelde plan bij de balie van het loket Bouwen en milieu worden ingezien en uiteraard ook digitaal via de hiervoor genoemde (hyper)link naar de landelijke voorziening ruimtelijkeplannen.nl

Degene die tijdig een zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de raad, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrecht-spraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • -

    uw naam en adres;

  • -

    een dagtekening;

  • -

    een omschrijving van het bestreden besluit;

  • -

    de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven