Bestemmingsplan Ten Goye

Logo Houten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat zij op 8 maart 2016 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Ten Goye.

Het plan

Bedoeling is om op het perceel aan de Wickenburghseweg, dat grenst aan de woningen aan de Wickenburgseweg met de nummers 70 t/m 86, een woning te bouwen. Met de bouw van deze woning wordt het lint afgemaakt. Het perceel is momenteel in gebruik als fruitboomgaard en maakt deel uit van een 1,1 ha groot terrein wat door loopt achter de woningbouw aan dit deel van de Wickenburghseweg. Ondergronds liggen de restanten van het kasteel Ten Goye. Het gehele perceel is daarom aangewezen als archeologisch monument. Onderdeel van en voorwaarde voor de beoogde nieuwbouw is tevens het openbaar en beleefbaar maken van het archeologisch monument voor bezoekers, waarmee de ruimtelijke kwaliteit ter plekke wordt verbeterd.

Resultaten wettelijk vooroverleg en Inspraak

Het voorontwerp van dit bestemmingsplan heeft reeds in april 2015 zes weken ter inzage gelegen. Er zijn destijds 8 reacties ingediend. Deze reacties hebben geleid tot een aantal verbeteringen van het plan:

  • -

    In de regeling van het bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen om een extra bezoekersparkeerplaats te realiseren binnen de woonbestemming;

  • -

    Daarnaast is het inrichtingsplan aangevuld met een beplantingsplan ten behoeve van die inrichting. Dit is als bijlage toegevoegd aan het bestemmingsplan en als voorwaardelijke verplichting opgenomen in de bestemmingsregels;

  • -

    Bovendien is er een anterieure overeenkomst opgesteld, waarin behalve planschade en ambtelijke en procedurele kosten, tevens de inrichting, het beheer en de openstelling worden gewaarborgd;

  • -

    Tenslotte is er naar aanleiding van het vastgestelde spuitzonebeleid locatie specifiek onderzoek uitgevoerd en toegevoegd aan het bestemmingsplan.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 17 maart 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. Voor openingstijden of het maken van een afspraak verwijzen wij u naar de website www.houten.nl/afspraak

Het ontwerpbestemmingsplan is vanaf donderdag 17 maart 2016 bovendien te raadplegen op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0400TENGOYE-OWBP

Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/

Een handleiding voor deze viewer vindt u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

Daarnaast wordt het ontwerpplan in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0400TENGOYE-OWBP.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen op het bestemmingsplan kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met dhr. De Goede of mw. Monincx van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 030 - 63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan worden de zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord. Het bestemmingsplan wordt vervolgens ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met dhr. De Goede. Hij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 030 - 63 92 611.

Naar boven