Bestemmingsplan Sportplaza Harga

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad van Schiedam in haar vergadering van 26 januari 2016 het bestemmingsplan ‘Sportplaza Harga’ (NL.IMRO.0606.BP0027) gewijzigd heeft vastgesteld. Door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland is ten aanzien van dit bestemmingsplan een reactieve aanwijzing gegeven.

Aanleiding

Bij de aanleg van de rijksweg A4 Delft-Schiedam is overeengekomen dat het tunneltracé mag worden gebruikt ten behoeve van sport en recreatie. Dit biedt de mogelijkheid bestaande sportactiviteiten elders uit de stad, te verplaatsen naar het tunneltracé en de vrijvallende gronden te gebruiken voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. Sportplaza Harga is één van de locaties die vrijvalt door de verplaatsing van de sportactiviteiten. De locatie wordt getransformeerd naar een gebied waar ruimte is voor detailhandel en andere commerciële functies rond het thema sport, gezondheid en ontspanning.

Plangebied

Het plangebied is onderdeel van sportpark Harga en is gelegen aan de westzijde van Schiedam, ter hoogte van knooppunt Kethelplein. Het plangebied wordt aan de noordwestzijde begrensd door de aansluiting van de rijksweg A4 op de A20 en aan de oostzijde door de afrit Schiedam-Noord. De watergang aan de zuidzijde van de Hargalaan vormt de zuidelijke begrenzing van het plangebied.

Bestemmingsplan

Om de herontwikkeling van Sportplaza Harga mogelijk te maken is de voor het plangebied geldende sportbestemming met het bestemmingsplan ‘Sportplaza Harga’ gewijzigd naar een gemengde bestemming. Het bestemmingsplan biedt ruimte voor de ontwikkeling van diverse commerciële functies. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen het in overeenstemming brengen van de toelichting met het Kroonbesluit van 21 november 2015 inzake de toepasbaarheid van de provinciale verordening Ruimte en het verduidelijken van het onderdeel waterberging in de toelichting en waterparagraaf. Voor een nadere onderbouwing van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit en de ‘Nota van zienswijzen bestemmingsplan Sportplaza Harga’. Beide stukken liggen ter inzage.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 1 maart 2016 besloten voor het bestemmingsplan “Sportplaza Harga” een reactieve aanwijzing te geven. De reactieve aanwijzing heeft betrekking op het thema detailhandel en ziet toe op de artikelen 1.24, 1.35, 3.1.b, 3.2.1.b, 3.3.a van de planregels. De reactieve aanwijzing heeft als consequentie dat deze onderdelen geen deel meer uitmaken van het door de raad vastgestelde bestemmingsplan. Voor een nadere onderbouwing wordt verwezen naar de reactieve aanwijzing welke samen met de andere stukken ter inzage ligt.

Ter inzage

Het raadsbesluit, het bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing liggen vanaf 17 maart 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0606.BP0027-0002 en de website van de gemeente Schiedam (http://www.schiedam.nl/schiedam.net?id=106033).

Beroep

Gedurende de periode van ter visie legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

• tijdig zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

• kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn, of;

• bedenkingen hebben tegen de wijzigingen welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het bestemmingsplan, de reactieve aanwijzing en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Naar boven