Vastgesteld bestemmingsplan 'Scholencluster Kruiswiel'

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in haar vergadering van 7 maart 2016 het bestemmingsplan 'Scholencluster Kruiswiel' met plan-idn NL.IMRO.0531.bp16SCKruiswiel-3001 gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan 'Scholencluster Kruiswiel'

In samenwerking met de verschillende onderwijsinstellingen werkt de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht aan een passend aanbod van voorzieningen. Een van de noodzakelijke voorzieningen is het oprichten van de scholencluster Kruiswiel op de huidige locatie van het Jeugdspeelpark. Ondanks dat deze onderwijsvoorziening reeds is toegestaan binnen de maatschappelijke bestemming op deze locatie, is een aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk voor wat betreft de bouwhoogte en het bestaande bouwvlak. Het vastgestelde bestemmingsplan maakt de voorgenomen realisatie van de scholencluster planologisch mogelijk.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad op grond van de beantwoording van de ingekomen zienswijze besloten tot het aanbrengen van twee wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen. Op de verbeelding is per abuis de bouwhoogte onjuist opgenomen. De maximale bouwhoogte is 8 meter, met daarbij een hoogteaccent tot 9 meter. Daarnaast worden ter verduidelijking in de toelichting de verwijzingen naar een school bestaande uit 'twee bouwlagen' gewijzigd in 'twee verdiepingen'.

Vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken tevens bekend dat zij hebben besloten de noodzakelijke hogere waarden Wet geluidhinder vast te stellen. Het bestemmingsplan 'Scholencluster Kruiswiel' maakt namelijk een geluidgevoelige bestemming mogelijk binnen de geluidzone van industrieterrein 'Aan de Noord'. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van deze hogere grenswaarden heeft gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan 'Scholencluster Kruiswiel' ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend op het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Stukken ter inzage

Met ingang van 17 maart 2016 liggen tot en met 27 april 2016 gedurende een termijn van zes weken het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan 'Scholencluster Kruiswiel' en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder voor een ieder ter inzage. U kunt de betreffende stukken vinden op de volgende locaties:

  • -

    De bronbestanden van het vastgestelde bestemmingsplan zijn geplaatst op http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/E631D919-FA57-475E-809D-0AAC9D4D11C1/

  • -

    Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl is het digitale bestemmingsplan geplaatst. Dit kunt u vinden via het planidentificatienummer NL.IMRO.0531.bp16SCKruiswiel-3001.

  • -

    Een pdf-versie van het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden hebben wij geplaatst op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl/scholencluster.

  • -

    De papieren versie van de stukken is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit hogere waarden Wet geluidhinder worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad;

  • -

    een ieder die als gevolg van de wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen, belanghebbend is geworden.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit hogere waarden Wet geluidhinder treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Bovengenoemden kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt de besluitvorming niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Naar boven