Vaststelling bestemmingsplan ‘Parijsch Zuid, 2e herziening’ Culemborg

Logo Culemborg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 maart 2016 het bestemmingsplan “Parijsch Zuid, 2e herziening” gewijzigd heeft vastgesteld.

(planidnr. NL.IMRO.0216.BP2EHERZPARIJSCHZ-VG01). De wijziging is in het raadsbesluit opgenomen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Parijsch Zuid, 2e herziening’ is een actualisatie naar aanleiding van bouwinitiatieven binnen het deelgebied ‘Parijsch Zuid, 1e fase‘, gelegen tussen de Lokkershoek en de Laan naar Parijsch.

Tegen het ontwerpbesluit zijn, tijdens de tervisielegging van donderdag 8 oktober tot en met 18 november 2015, geen zienswijzen ingediend.

Terinzagelegging

Met ingang van vrijdag 18 maart 2016 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de Stadswinkel, Ridderstraat 250.

Het digitale bestemmingsplan is raadpleegbaar op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en leven’/’bestemmingsplannen’.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te maken;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzing die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting in werking op 29 april 2016, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Een gemotiveerd verzoek hiertoe richt u aan de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer 0345 – 477700.

Culemborg, 16 maart 2016

Burgemeester en wethouders van Culemborg,

R. van Schelven, burgemeester. L. Vonk , secretaris.

Naar boven