Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project Weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg). De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere. De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot; er wordt een circa 3 km lange tunnel gebouwd die zorgt voor schonere lucht en minder geluid. Het werk aan de Gaasperdammerweg is klaar in 2020.

De grondslag voor de werkzaamheden aan de A9 is het tracébesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere 2011 en het tracébesluit weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere 2013.

Voor de uitvoering van de tracébesluiten is op aanvraag van IXAS Gaasperdammerweg BV, onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het ontwerpbesluit (nummer LJV/3876196/RNN15334) voor een vergunning als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Spoorwegwet is namens de Minister van Infrastructuur en Milieu afgegeven door de President-Directeur van ProRail BV en betreft het realiseren, hebben en in stand houden van een vijftal tunnelbuizen onder het bestaande spoordek van het spoorwegviaduct over de A9 in de spoorweg Amsterdam Bijlmer – Nieuwersluis – Loenen tussen km 6.970 en km 7.069 en de daarmee verband houdende werkzaamheden.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang 17 maart 2016 tot en met 27 april 2016 tijdens kantooruren ter inzage bij de afdeling Leefomgeving, Juridische Zaken en Vastgoed van de Regio Randstad Noord van ProRail, Gebouw De Driehoek, De Ruyterkade 4, 1013 AA Amsterdam.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 17 maart 2016 tot en met 27 april 2016 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de Minister van Infrastructuur en Milieu. Deze zienswijzen moeten worden ingediend bij de Directeur Operatie ProRail (p/a Afdeling Leefomgeving, Juridische Zaken en Vastgoed), Postbus 2038, 3500 GA Utrecht.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar gemaakt worden. Degenen die mondeling willen reageren, kunnen dat, na telefonische afspraak, doen bij mevrouw M. Schep: 088 – 231 16 70.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u zich wenden tot mevrouw M. Schep, telefoon 088 – 231 16 70.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven