Bekendmaking MER-beoordelingsbesluit Wet milieubeheer Oosterseweg 1 in Elshout (gemeente Heusden)

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend dat een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen voor het volgende bedrijf.

Bedrijf: Koningshof Pluimvee

Adres: Oosterseweg 1 in Elshout (gemeente Heusden)

Soort bedrijf: pluimveehouderij

Onderwerp: m.e.r.-beoordelingsbesluit

Het college van Heusden heeft voor de voorbereiding van een besluit op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de uitbreiding van de bovenstaande pluimveehouderij met 84.000 mestkuikens besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieu-effectrapportage is de voorgenomen activiteit m.e.r.-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat beoordeeld dient te worden of voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport moet worden opgesteld. Na toetsing van de door de initiatiefnemer ingediende m.e.r.-aanmeldingsnotitie volgt dat er geen sprake is van bijzondere omstandigheden die leiden tot dermate belangrijke nadelige omstandigheden voor het milieu dat een milieueffectrapport moet worden gemaakt. Het college heeft daarom op 8 maart 2016 besloten dat geen milieueffectrapport hoeft worden opgesteld.

Het besluit en de m.e.r.-aanmeldingsnotitie ligt vanaf 18 maart tot en met 28 april 2016 tijdens openingstijden van het gemeentehuis ter inzage in het gemeentehuis van Heusden, Julianastraat 34 in Vlijmen.

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen bezwaar of beroep openstaat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit, in dit geval de omgevingsvergunning, rechtstreeks in zijn belang treft. Deze belanghebbende kunnen binnen de bovengenoemde termijn een bezwaarschrift indienen bij het college van Heusden, Postbus 41, 5250AA, Vlijmen. Andere belanghebbenden kunnen bezwaren tegen dit besluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure voor het verlenen van de vergunning ingevolge de Wabo (omgevingsvergunning) voor de betreffende activiteit.

Heeft u nog vragen of wenst u verdere uitleg, neem dan contact op met Jan Latour, telefoonnummer 14 073.

Naar boven