Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Landelijk Gebied – Amsteldijk Zuid 81

Logo Amstelveen

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen maakt, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3o van de Wabo, bekend dat zij in afwijking van het bestemmingsplan Landelijk Gebied een omgevingsvergunning hebben verleend voor het vergroten van de woning en het oprichten van een bijgebouw op het perceel Amsteldijk Zuid 81 (zaaknummer: Z-2015-025060).

De aanvraag om omgevingsvergunning past niet binnen de regels van het vastgestelde bestemmingsplan Landelijk Gebied. Het perceel is bestemd voor een agrarisch bedrijf met bedrijfswoning en er is sprake van een burgerwoning.

Tevens is sprake van een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarde volgt uit het opnieuw te bouwen woongedeelte vanwege het wegverkeerslawaai afkomstig van de Amsteldijk Zuid.

De omgevingsvergunning, het besluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 17 maart 2016 tot en met 27 april 2016 (6 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: bestemmingsplannen-structuurvisies, welke ruimtelijke plannen zijn in voorbereiding, omgevingsvergunningen die op dit moment ter inzage liggen);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB09xQ-VG01

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen degenen die tegen het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend of zij die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen beroep instellen tegen de omgevingsvergunning bij de rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Beroep indienen kan ook digitaal via https://loket.rechtspraak.nl/.

Hier zijn kosten aan verbonden. Let op: het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Indien u dit wilt, moet u een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het conceptbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet gedaan hebben, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het conceptbesluit samen met de omgevingsvergunning ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven