RECTIFICATIE VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN “BUITENGEBIED OOST”

Logo Bergen op Zoom

Onlangs is gebleken dat de eerdere bekendmaking niet inde Staatscourant is verschenen. Vanuit een oogpunt van zorgvuldigheid is ervoor gekozen om het voorontwerp opnieuw onder de aandacht te brengen. De termijn om te reageren is daarop aangepast. Degene die al een reactie bij ons hebben ingediend, hoeven niet opnieuw een reactie kenbaar te maken.

 

Voorontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Oost”

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Oost” gereed is.

 

In het kader van de actualisatie van bestemmingsplannen is het noodzakelijk dat er voor het buitengebied ten oosten van het stadscentrum van Bergen op Zoom een nieuw bestemmingsplan komt. De huidige planologische regels voor dit plangebied zijn op dit moment nog vastgelegd in de bestemmingsplannen“Buitengebied Oost”, daterend van 2003, enkele partiële herzieningen zoals bijv. het Klimbos en diverse wijzigingsplannen.

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening moeten bestemmingsplannen eens in de tien jaar worden herzien. Het plangebied wordt begrensd door Rijksweg A4/A58, Zuidgeest (gemeentegrens met Woensdrecht), Zoomvlietweg en Boerenweg, Halstersebaan en Luienhoekweg (gemeentegrens met Roosendaal). Het landschapspark Bergse Heide en TNO Heimolen maken vooralsnog deel uit van dit plangebied. Zodra sprake is van concrete ontwikkelingen voor deze locaties, dan zal hiervoor een aparte procedure worden gevolgd.

.

Met dit nieuwe bestemmingplan “Buitengebied Oost” wil de gemeente - binnen de randvoorwaarden die gelden vanuit onder meer het landschap, de cultuurhistorie en het milieu - aan de bestaande (gewenste) functies ontwikkelingsruimte bieden en daarnaast inspelen op toekomstige ontwikkelingen. Daarbij wordt aangesloten op de regels van de onherroepelijke bestemmingsplannen “Buitengebied Noord” en “Buitengebied Zuid”.

 

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 21 maart  2016 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het voorontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl (Ruimtelijke Ordening & Beheer/ Ruimtelijke ordening/ Ruimtelijke plannen/ Bestemmingsplannen) en www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0748.BP0182-0107

 

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling reacties tegen het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u een mondelinge reactie wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, tel.nr. 0164-277555 of de heer B. Verdonschot (tel.nr. 0164-277491). U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw reactie kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Verpaalen (0164-277533) of mw. E. Weterings (0164-277524) van het bureau Ruimtelijke Ordening.

 

 

Bergen op Zoom, 18 maart  2016.

Burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

 

 

 

De secretaris, De burgemeester,

 

 

[plaats] [datum ondertekening]

[functie][organisatie],

Namens deze:

[voornaam] [achternaam]

Naar boven