BESTEMMINGSPLAN RITTHEM – ZANDWEG-ZUID

Logo Vlissingen

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlissingen maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend, dat voor een ieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 10 maart 2016 vastgestelde bestemmingsplan ‘Ritthem – Zandweg-zuid’. Dit bestemmingsplan vormt de juridisch-planologische grondslag voor de realisering van vijf bouwkavels voor vrijstaande woningen aan de zuidzijde van de Zandweg te Ritthem.

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen, het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en tot het niet vaststellen van een grondexploitatieplan liggen voor een ieder ter inzage vanaf 17 maart 2016 t/m de datum van afloop van de beroepstermijn (dus t/m 21 april 2016) in het stadhuis van Vlissingen. De stukken zijn digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website: www.vlissingen.nl/bestemmingsplannen (‘bestemmingsplan of beheersverordening inzien’, vervolgens ‘plannen in procedure’ en dan ‘vastgestelde bestemmingsplannen’). Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via de wettelijk verplicht gestelde website www.ruimtelijkeplannen.nl. De meest eenvoudige wijze van raadplegen op deze website is het selecteren van het tabblad bestemmingsplannen, vervolgens het tabblad ID selecteren en daar invullen: NL.IMRO.0718.BPRZ01-VG01. Ook is het bestemmingsplan bekend gemaakt op de site https://zoek.officielebekendmakingen.nl/zoeken/gemeenteblad.

Met ingang van 18 maart 2016 kan door een belanghebbende gedurende een periode van zes weken (dus t/m 21 april 2016) beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s GRAVENHAGE. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten, dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 22 april 2016. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Vlissingen, 16 maart 2016

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

A.M. Demmers-van der Geest, burgemeester

Mr. drs. ing. M. van Vliet, secretaris

Naar boven