Vastgesteld bestemmingsplan Zuiderloomet bijbehorend vastgesteld exploitatieplan ter inzage

Logo Heiloo

Vanaf donderdag 14 januari 201 6 tot en me t woensdag 24 februari 201 6 lig gen het op 7 december 2015 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Zuiderloo vergezeld van het bijbehorend gewijzigd vastgestelde exploitatieplan ter inzage in het gemeentehuis en in de bibliotheek Heiloo . Ook digitaal zijn de beide documenten dan raadpleegbaar.

In deze periode k an naar aanleiding van de beide vastgestelde plannen beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Doel van het bestemmingsplan

Met dit nieuwe plan voorziet de gemeente in een actualisatie van het huidige bijna tien jaar oude bestemmingsplan Zuiderloo uit 2005. Evenals het bestemmingsplan uit 2005 beoogt het nieuwe bestemmingsplan de voortzetting van een reeds ingezette gebiedsontwikkeling mogelijk te maken op deze woningbouwlocatie. De gemeente legt met dit bestemmingsplan dan ook opnieuw vast welke functies er in het gebied mogelijk zijn en onder welke voorwaarden.

Bestemming en

De bestaande woningen behouden de bestemming die er op dit moment op de woning zit. Voor de te ontwikkelen woongebieden zijn de bestemmingen ‘Woongebied’ en ‘Woongebied – Uit te werken’ opgenomen. Voor laatstgenoemde bestemming houdt dat in dat later nog uitwerkingsplannen voor die woongebieden worden gemaakt omdat daar nu nog geen plannen voor liggen om te gaan bouwen. In het vastgestelde bestemmingsplan kunt u zien om welke gebieden dit gaat.

Doel van het exploitatieplan

De Wet ruimtelijke ordening (Afdeling 6.4 Grondexploitatie) verplicht gemeenten om tegelijkertijd met een bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij kostenverhaal van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Voor de gemeente Heiloo is in het bestemmingsplangebied Zuiderloo het kostenverhaal niet voor alle gronden anderszins verzekerd. Niet alle gronden zijn in eigendom van de gemeente, waardoor de kosten niet voor alle gronden waarop bouwmogelijkheden zijn voorzien via gronduitgifteprijzen kunnen worden gedekt. Daarnaast is niet met elke grondeigenaar een anterieure exploitatieovereenkomst gesloten.

Ook is er een noodzaak tot het stellen van eisen en regels over onder meer de inrichting van de openbare ruimte. De gemeente is daartoe verplicht gelijktijdig met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen.

Vandaar dat bij dit bestemmingsplan het bijbehorende exploitatieplan ter inzage wordt gelegd.

Aangebrachte wijzigingen

In het bestemmingsplan en exploitatieplan zijn bij de vaststelling wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan. Deze wijzigingen zijn in een gelijknamige Staat van wijzigingen opgenomen.

Ter inzage

Vanaf donderdag 14 januari 2016 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Zuiderloo met bijbehorend gewijzigd vastgestelde exploitatieplan en de desbetreffende bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage bij:

  • De informatiebalie in het gemeentehuis;

  • De bibliotheek Heiloo, Westerweg 250, gedurende de openingstijden.

Inzien op internet

U kunt de genoemde stukken Zuiderloo ook raadplegen op de gemeentelijke website www.heiloo.nl, bij ‘buurt’, ‘ruimtelijke ordening’ en dan onder ‘bestemmingsplannen’.

Ook zijn de stukken in te zien op de landelijke website (www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0399.bpZuiderloo-0401 en bpZuiderloo-EX02).

Beroep

Gedurende de periode dat de beide vastgestelde plannen ter inzage liggen, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • Belanghebbenden, die eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerp-bestemmingsplan en/of het ontwerp-exploitatieplan;

  • Belanghebbenden, die niet kunnen instemmen met de wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling in de beide plannen heeft aangebracht;

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen de beide ontwerp-plannen in te dienen.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van de beide plannen niet op. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Als binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van het bestemmingsplan of de procedure kunt u contact opnemen met de heer L. Bas van de afdeling VROM, telefoonnummer (072)5356746. Voor meer informatie over de inhoud van het exploitatieplan of de procedure kunt u terecht bij mevrouw L. Geuther van de afdeling Grondbedrijf, algemeen telefoonnummer (072)5356666.

Naar boven