Ontwerpbestemmingsplan mini-windturbines

Logo Eemsmond

Burgemeester en wethouders bereiden een facet-bestemmingsplan op grond waarvan kleine windturbines mogelijk worden gemaakt. Momenteel worden kleine vrijstaande windturbines en windturbines op daken uitgesloten. Het facet-bestemmingsplan maakt de oprichting van mini-windturbines, onder voorwaarden mogelijk. Zo wordt het mogelijk om binnen het bouwvlak van een agrarisch bedrijf in het buitengebied windturbines te realiseren, mits in eigen energieverbruik wordt voorzien. Ook zijn er mogelijkheden bij vrijgekomen agrarische bebouwing en op een aantal bedrijventerreinen. De ashoogte van de mini-windturbines dient minder dan 15 meter te bedragen.

Ter inzage

Artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Van vrijdag 11 maart 2015 tot en met donderdag 21 april 2016 ligt het ontwerpbestemmingsplan mini-windturbines ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het bestemmingsplan ook downloaden van www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reacties

Tot en met donderdag 21 april 2016 kunt u via een zienswijze reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan schriftelijk of mondeling. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de gemeenteraad van Eemsmond, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen. Of neem voor een mondelinge zienswijze contact op met Bart Moes of Ria Uilenberg van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (0595) 43 75 90.

Naar boven