Kernenergiewet-vergunning verleend aan STSI Belgium te Zellik, Belgie, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

MEDEDELING

De Minister van Infrastructuur en Milieu deelt mee dat op 2 maart 2016 op grond van artikel 15, aanhef en onderdeel onder a, van de Kernenergiewet een vergunning met kenmerk ANVS-2016/1527, is verleend aan STSI Belgium voor het over de weg binnen Nederlands grondgebied (doen) brengen en het aansluitend over de weg vervoeren van onbestraalde laagverrijkte splijtstofstoffen (brandstofelementen) afkomstig van JSC Novosibirsk Chemical Concentrates Plant te Novosibirsk (Russische Federatie) bestemd voor Nuclear Research and Consultancy Group (hierna: NRG) te Petten.

De vergunning is geldig tot 1 maart 2019.

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de dag van verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij de directie Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, ter attentie van de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, afdeling Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, Postbus 20901, 2500 EX Den Haag.

Dit besluit is op 2 maart 2016 verzonden aan STSI Belgium.

Het bezwaarschrift moet van een handtekening, de datum, de naam en het adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen dit besluit bezwaar aantekent.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dag waarop de termijn afloopt voor het indienen van een bezwaarschrift. Indien gedurende die termijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over dit besluit kunt u terecht bij het Inspraakpunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 070 348 73 66, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen aan postbus.transportinfo@anvs.nl, onder vermelding van het kenmerk van dit besluit.

Naar boven