Vooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro het voornemen tot de voorbereiding van het nieuwe bestemmingsplan “Viskiosk Andreasplein”

Logo Katwijk

In overeenstemming met artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Katwijk kennis van het voornemen dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de verplaatsing van de viskiosk aan het Andreasplein, van de noord- naar de zuidzijde van het plein.

Het plangebied omvat de bestaande locatie en toekomstige locatie van de viskiosk. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt de bestaande locatie ‘wegbestemd’, waarmee de mogelijkheid om daar een viskiosk op te richten komt te vervallen. Het bestaande pand wordt, inclusief terras, verplaatst naar de nieuwe locatie.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de nieuwe inrichting van het centrum van Katwijk. Het Definitief Ontwerp voor de herinrichting is in februari 2016 vastgesteld. De verplaatsing van de viskiosk op het Andreasplein is zodoende in overeenstemming met het Definitief Ontwerp centrum Katwijk. De thans geldende bestemmingsplannen “Katwijk aan Zee – Centrum”, vastgesteld in 2013, en ‘Viskiosk Andreasplein’, vastgesteld in 2011, voorzien niet in de mogelijkheid de beoogde verplaatsing te realiseren.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Veiligheid van de gemeente Katwijk (071 - 4065510). Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat er geen stukken betreffende het voornemen ter inzage worden gelegd, dat er geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen over dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Later, als meer bekend is over het voornemen, zullen wij u nader berichten over de te volgen procedure en mogelijkheden voor inspraak en het indienen van zienswijzen.

10 maart 2016

Burgemeester en wethouders van Katwijk,

Naar boven