Start inspraak ontwerp ‘Bestemmingsplan Woningbouwlocatie BMX-terrein’

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Cultuurcluster dorpscentrum met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPbmxterrein-OW01 met ingang van 11 maart 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

Aan de Europarei ligt een BMX-terrein met bijbehorend clubhuis van de wielervereniging UWTC. Zij willen hun activiteiten concentreren op sportpark de Randhoorn en verhuizen daarom de BMX-baan. Op de vrijgekomen gronden beogen we de ontwikkeling van maximaal 35 woningen met bijbehorende voorzieningen. Het gaat om een combinatie van rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen en enkele vrijstaande woningen. De woningen voorzien in een woningbehoefte en geven bewoners in de buurt een mogelijkheid wooncarrière binnen de wijk te maken. De gronden hebben momenteel de bestemming Sport. Binnen deze bestemming zijn woningen niet toegestaan. Met dit nieuwe ontwerpbestemmingsplan wordt het gebied voorzien van passende bestemmingen.

Wijzigingen

Op 24 november jl. is hierover een inloopavond gehouden, daarna is heeft het voorontwerpbestemmingsplan twee weken ter inzage gelegen. We hebben daarop enkele reacties ontvangen, deze zijn gebundeld in de Nota Inspraak. Deze is als bijlage van het ontwerpbestemmingsplan in te zien. In navolging van een bestuurlijke reactie is er met name veel aandacht besteed aan een grondige onderbouwing van nut en noodzaak van woningbouw op deze locatie.

Ter inzage

Het ontwerp ‘Bestemmingsplan Woningbouwlocatie BMX-terrein’ ligt van vrijdag 11 maart 2016 t/m donderdag 21 april 2016 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis alsmede in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek.

Indienen zienswijze

Gedurende de hiervoor genoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Uithoorn, 9 maart 2016

Naar boven