Ontwerpbesluit omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Aalsmeer-Dorp 2005, Helling 49 (uitgebreide procedure) en een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de nieuwbouw van 6 appartementen verdeeld over 3 losstaande gebouwen en 2 botenhuizen. De voormalige opstallen (3 loodsen) van een oude, sinds enige jaren buiten gebruik geraakte, scheepswerf zijn inmiddels geamoveerd. Het perceel betreft het adres Helling 49 en is gelegen in het westelijke gedeelte van Aalsmeer Dorp.

 

De gewenste ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan Aalsmeer-Dorp 2005. In dit bestemmingsplan zijn de gronden van het perceel namelijk bestemd als ‘Scheepswerf’ en deels als ‘Water’. Om deze reden is een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Aalsmeer-Dorp 2005 benodigd. Naast de omgevingsvergunning is het vaststellen van een hogere grenswaarde Wet geluidhinder noodzakelijk.

Ontwerpbesluit hogere grens waarden

Een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder is noodzakelijk voor de woningen die gerealiseerd zullen worden. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit de beoogde ontwikkeling en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Aalsmeerderdijk. Ingevolge artikel 76a van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te verlenen. Ook is er een overschrijding van het industrieterrein Schiphol-Oost. Ingevolge artikel 45 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te verlenen.

Ter informatie:

De aanvraag voor omgevingsvergunning, de ontwerp-beschikking, de ruimtelijke onderbouwing, het ontwerp besluit hogere grenswaarde en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 11 maart 2016 voor 6 weken op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • bij de Balie Burgerzaken in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 (openingstijden balie: maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 14:00 (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

  • Via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm, via deze site is het mogelijk een zienswijze digitaal in te dienen;

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.OIAVHB06xC-OW01

Zi enswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende de ontwerpbeschikking schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) kenbaar maken. De zienswijzen kunnen naar keuze ook mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven