Gewijzigde vaststelling ‘Partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Oost, 1e fase, locatie Pattagon-Thaler

Logo Uden

Staatscourant/Gemeenteblad, College van gemeente Uden

11 januari 2016, 2016-1

 

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Uden bekend dat zij op 22 december 2015 de ‘Partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Oost, 1e fase, locatie Pattagon-Thaler’ gewijzigd hebben vastgesteld.

Inhoud plan

Het uitwerkingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor het mogelijk maken van een meer gedifferentieerd woningaanbod met een mix van tweekappers en rijwoningen aan Pattagon en Thaler in Velmolen Oost. Nu zijn nog uitsluitend door garages geschakelde (half)vrijstaande woningen toegestaan. Het aantal woningen neemt met één toe tot in totaal 46.

Wijzigingen bij de vaststelling

Burgemeester en wethouders hebben in het vastgestelde uitwerkingsplan een tweetal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan:

  • -

    de regels van het uitwerkingsplan zijn zodanig aangepast dat ter plaatse van de bestemming ‘Groen’ via een ontheffing extra parkeerplaatsen gerealiseerd zouden kunnen worden;

  • -

    de toelichting van het uitwerkingsplan is zodanig aangepast dat het behoud van de bestaande brandgang zichtbaar is aangegeven.

Inzien

Het vaststellingsbesluit, het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf dinsdag 12 januari 2016 gedurende zes weken, dus tot en met maandag 22 februari 2016 ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder inwoners, bouwen en verbouwen, bestemmingsplannen. Het uitwerkingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.0856.VelmolenOostPtTh-VA01.

Reageren op het plan (instellen beroep)

Tot en met 22 februari 2016 kan beroep worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-uitwerkingsplan kenbaar hebben gemaakt;

  • -

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerpuitwerkingsplan bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het uitwerkingsplan hebben aangebracht.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde uitwerkingsplan niet.

Inwerkingtreding

Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het uitwerkingsplan te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413.

Uden, 5 januari 2015

 

Burgemeester en wethouders van Uden

 

de secretaris de burgemeester

mr. J.M. Smarius drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven