Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Cadzandseweg Nieuwliet’, Sluis

Logo Sluis

Op 23 april heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Cadzandseweg Nieuwlvliet’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Cadzandseweg Nieuwvliet’ bevat de juridische planologische regeling voor het realiseren van 10 woningen aan de noordzijde van de Cadzandseweg te Nieuwvliet.

 

Tegen het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als gevolg hiervan blijkt het wenselijk het bestemmingsplan op ondergeschikte punten aan te passen:

  • In de regels wordt de verplichting opgenomen om per woonperceel ten minste 2 parkeerplaatsen op eigen terrein te realiseren en in stand te houden;

  • In de regels wordt een verplichting opgenomen voor het oprichten en in stand houden van een erfafscheiding, niet zijnde haag of ander natuurlijk begroeid scherm, van ten minste 1,3 meter hoog aan de noordzijde van het perceel.

 

De gemeenteraad heeft op basis van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht bij besluit van 25 februari 2016 het bestemmingsplan ‘Cadzandseweg Nieuwvliet’ gewijzigd op bovenstaande punten.

 

Het plan inzien

Het besluit van de gemeenteraad en het gewijzigde bestemmingskan liggen met ingang van 10 maart 2016 gedurende de beroepstermijn van zes weken (tot en met 20 april 2016) voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. Het bestemmingsplan (met de daarop betrekking hebbende stukken) is ook in te zien van de gemeentelijke website en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.1714.0001bpcn09-VG02). Op verzoek kunnen desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken via het algemene telefoonnummer 140117.

 

Beroep

Met ingang van 11 maart 2016 kan gedurende een termijn van zes weken (tot en met 21 april 2016) tegen het wijzigingsbesluit van de gemeenteraad bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, een beroepschrift worden ingediend. Het beroepschrift is tijdig ingediend indien het voor het einde van de termijn is ontvangen. Tegen onderdelen van het bestemmingsplan, die ongewijzigd zijn gebleven, kan geen beroep worden ingesteld.

 

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

 

Tegelijkertijd kan binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van de gemeenteraad wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen. Er wordt griffierecht geheven.

 

Het reeds ingestelde beroep tegen het raadsbesluit van 23 april 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Cadzandseweg Nieuwvliet’ heeft ingevolge artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht ook betrekking op het wijzigingsbesluit va 25 februari 2016. De Raad van State en de indienders van het beroepschrift van destijds zijn hierover reeds geïnformeerd.

 

Oostburg, 9 maart 2016

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

S.I. de Kievit - Minnaert, secretaris

mr. A.M.M. Jetten MSc, burgemeester

Naar boven