Vastgesteld bestemmingsplan “Jagerswei 1 Broeksterwâld”

Logo Dantumadiel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 15 december 2015 het bestemmingsplan “Jagerswei 1 Broeksterwâld” heeft vastgesteld.  Het bestemmingsplan maakt vervangende nieuwbouw mogelijk van 1 woning met bijgebouwen op de locatie Jagerswei 1 te Broeksterwâld. De bestemmingsplanprocedure is doorlopen vanwege een gewenste verschuiving van het op de planlocatie aanwezige oorspronkelijke bebouwingsvlak in zuidelijke richting en enkele aanpassingen van het bestemmingsvlak Wonen.

Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend welke hebben geleid tot een gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan.

Het besluit van de raad, het vastgestelde bestemmingsplan “Jagerswei 1 Broeksterwâld” en aanvullende stukken liggen met ingang van donderdag 14 januari 2016 gedurende een termijn van zes weken tot en met woensdag 17 februari 2016 ter inzage bij het KlantKontaktSintrum. De ter inzage liggende stukken zijn ook te raadplegen via de website www.dantumadiel.eu (onder digitale dienstverlening, plannen ter inzage) en via www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link met IMRO codering van het bestemmingsplan is:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1891.bpBWjagerswei-0401.

 

 

Beroep tegen het bestemmingsplan “ Jagerswei 1 Broeksterwâld

Het besluit is voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit betekent dat degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd beroep kan instellen. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, in combinatie met een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een raadsbesluit ten aanzien van de vaststelling van een bestemmingsplan treedt ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt een vaststellingsbesluit van een bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Damwâld,13 januari 2016

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel,

 

drs. K.S. Heldoorn,

burgemeester

 

E. Wagenaar,

loco-secretaris.

Naar boven