Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘II Welschap A (Eindhoven Airport parkeergarage)’ en omgevingsvergunning voor het realiseren van een multipurpose building (MPB) aan het voorplein van Eindhoven Airport

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf donderdag 10 maart 2016 tot en met donderdag 21 april 2016 ter inzage liggen:

  • 1.

    het op 23 februari 2016 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘II Welschap A (Eindhoven Airport parkeergarage). Het bestemmingsplan heeft betrekking op de revitaliseren van het landzijdige gedeelte van Eindhoven Airport door o.a. de bouw van een multipurpose building (MPB) waarin een overstapstation voor bussen en taxi’s wordt gecombineerd met een parkeergarage (kort parkeren). In dit MPB komen ook niet operationele voorzieningen die horen bij de luchthaven, waaronder horeca- en detailhandelsfuncties. Het plangebied ligt ten westen van het stedelijk gebied van Eindhoven. De terminal van Eindhoven Airport ligt in het noordoostelijk deel van het (militair) luchtvaartterrein Eindhoven. Het nieuwe MPB is geprojecteerd aan de zuidoostzijde van de bestaande terminal op de plaats van het huidige parkeerterrein P1. De planbegrenzing ligt direct om het nieuwe gebouw en bijbehorend terrein (globaal gezien parkeerterrein P1). De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op een naamswijziging van de bestemming en een beperking van de bestemming. Door deze beperking zijn ter plaatse van het plangebied geluidzoneringsplichtige bedrijfsactiviteiten expliciet uitgesloten.

  • 2.

    Omgevingsvergunning (nr: V15/23084) voor het realiseren van een multipurpose building (MPB) aan de Luchthavenweg 25, op het voorplein van Eindhoven Airport op het perceel gemeente Strijp, sectie G nr. 213.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maken het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen moeten worden en plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘II Welschap A (Eindhoven Airport parkeergarage)’ en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 10 maart 2016 tot en met donderdag 21 april 2016 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven.

De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

zonder afspraak: maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur

met afspraak: maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken via:

- de gemeentelijke website http://www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen

- de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80252-0301

De bronbestanden kunt u vinden via:

www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80252-/NL.IMRO.0772.80252-0301/

Beroep

Met ingang van vrijdag 11 maart 2016 tot en met donderdag 21 april 2016 kan beroep worden ingesteld tegen het (gecoördineerd voorbereide) gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en/of de verleende omgevingsvergunning. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan en/of door burgemeester en wethouders van Eindhoven in de omgevingsvergunning zijn aangebracht

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en tot verlening van de omgevingsvergunning treden in werking met ingang van vrijdag 22 april 2016. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening pas treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het  bestreden besluit (bestemmingsplan en/of omgevingsvergunning) uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Eindhoven 9 maart 2016

Naar boven