Uitwerkingsplan gewijzigd vastgesteld Ede, Kazerneterreinen, woningbouw Simon Stevin

Logo Ede

Op grond van art. 3.6 Wro

Op 1 maart 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders van Ede het uitwerkingsplan Ede, Kazerneterreinen, woningbouw Simon Stevin,gewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde uitwerkingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BPU2015EDEO0002-0301.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 10 maart 2016 tot en met woensdag 20 april 2016 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Voor de herontwikkeling van de Kazerneterreinen heeft de gemeenteraad op 25 april 2013 het bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen vastgesteld, met daarin opgenomen een nader uit te werken woningbouwgebied op de kazerne Simon Stevin (het meest noord-oostelijke deel van de Kazerneterreinen). Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de N224 en ten oosten van het gebied ligt Natuurgebied De Veluwe. Ten westen van het plangebied ligt de Nieuwe Kazernelaan die nu aansluit op de rotonde op de N224.

In het uitwerkingsplan is deze uit te werken bestemming vertaald in een bestemming Woongebied met een directe gebruiks- en/of bouwtitel. In het plan wordt de realisatie van zowel grondgebonden woningen als appartementen mogelijk gemaakt. Er zijn in het uitwerkingsplan geen bouwvlakken voor de te bouwen woningen opgenomen, zodat de initiatiefnemers van nieuwbouw nog de flexibiliteit hebben om een zo optimaal mogelijke verkaveling te ontwikkelen. Dit uiteraard binnen de randvoorwaarden die zijn benoemd en overeengekomen, zoals bijvoorbeeld het beeldkwaliteitsplan voor Simon Stevin.

Bij de vaststelling zijn ambtelijke wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen, zoals hieronder is samengevat.

Verbeelding

Ter plaatse van de aanduiding met maatvoering 18/24 (maximale goothoogte van 18 meter, maximale bouwhoogte van 24 meter) wordt deze gewijzigd in 18 (maximale bouwhoogte van 18 meter).

Regels

In artikel 2 is de regel ten aanzien van het ondergronds bouwen verwijderd. Een dergelijke regeling is al opgenomen in de algemene bouwregels (artikel 6.1 onder d). Beide regelingen naast elkaar wekt verwarring en onduidelijkheid op.

Artikel 3.2.1 onder e: ‘aan één zijde’ wordt vervangen door ‘aan beide zijden’. Deze wijziging heeft betrekking op de afstand tussen vrijstaande hoofdgebouwen en de zijdelingse perceelsgrens.

Artikel 6.1 onder c is gewijzigd en tevens tekstueel verduidelijkt (en is een afbeelding toegevoegd) voor wat betreft het bouwen van een woning met een kap, en het feit dat een plat dak niet bij recht is toegestaan. In artikel 8.1 is vervolgens een nieuw sublid k toegevoegd zodat het realiseren van een woning met een afwijkende kap dan wel een plat dak met een afwijking mogelijk wordt gemaakt.

Toelichting

De toelichting is op een aantal plaatsen redactioneel en tekstueel ambtshalve aangepast, verduidelijkt en/of geactualiseerd. Het gaat hierbij om ondergeschikte wijzigingen.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 9 maart 2016.

Naar boven