Ontwerpbestemmingsplan Winkeldijk5 (Abcoude) en Kleiweg 27a (Baambrugge)

Logo De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 14 maart 2016 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Winkeldijk 5 (Abcoude) en Kleiweg 27a (Baambrugge) (met planidentificatienummer NL.IMRO.0736.BPP019winkd5klei27-ow01) (postcode: 1391) ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan is op de volgende manieren te raadplegen:

-de papieren versie is in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur. U dient hiervoor eerst een afspraak te maken via E. omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 29 16 16.

Daarnaast kunt u het ontwerpbesluit inzien bij de Bibliotheek Abcoude, Broekzijdselaan 46b in Aboude;

  • -

    het digitale ontwerpwijzigingsplan is interactief te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ of http://0736.ropubliceer.nl;

  • -

    de authentieke planbestanden kunt u downloaden vanaf de volgende bestandslocatie: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0736.BPP019winkd5klei27-ow01.

Inhoud

Op het adres Winkeldijk 5 in Abcoude is een agrarisch bedrijf gevestigd. Op de gronden ten noordoosten van het bedrijf is Land van Winkel in uitvoering. Het betreft een nieuwe woonbuurt aan de zuidzijde van de kern Abcoude (beter bekend als Land van Winkel).

De geuremissie van het agrarisch bedrijf vormt een belemmering voor het volledig kunnen ontwikkelen van de woonbuurt. Ten tijde van die planvorming werd dit reeds onderkend. Met het doel de geuremissie te beperken hebben de gemeente en eigenaar van Winkeldijk 5 op 22 december 2010 een overeenkomst gesloten, in grote lijnen omvattende:

  • -

    de vormverandering van het agrarisch bouwvlak Winkeldijk 5 in Abcoude;

  • -

    (ter compensatie) de nieuwbouw van een woning ter vervanging van een voormalig agrarisch bedrijfsgebouw op het adres Kleiweg 27a in Baambrugge.

Beide ontwikkelingen kunnen niet plaatsvinden op basis van het vigerende bestemmingsplan. Dit is de reden waarom het bestemmingsplan wordt herzien. Hoewel de twee ontwikkelingen ruimtelijk gezien geen direct verband hebben, is er wel sprake van een inhoudelijke en financieel-economische verbondenheid. Daarom zijn beide ontwikkelingen in één bestemmingsplan vervat.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van inzage kan eenieder op het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van De Ronde Venen. Deze zienswijze kan schriftelijk of mondeling kenbaar worden gemaakt. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, postbus 250, 3640 AG Mijdrecht. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer De Graauw van de afdeling Ruimte via T. 0297 55 16 98.

Naar boven