Gemeente Raalte, ‘Bestemmingsplan Buitengebied,partiële herziening nr. 7,voormalig terrein Slotman(Raalterstraat-Weversweg)’

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 10 maart 2016 tot en met woensdag 20 april 2016 ter inzage liggen:

  • -

    het door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Buitengebied, partiële herziening nr. 7, voormalig terrein Slotman (Raalterstraat-Weversweg)' met bijbehorende stukken.

  • -

    het door het college vastgestelde besluit hogere grenswaarde.

Plangebied

Het plangebied is gelegen tussen de Raalterstraat en de Weversweg in het zuidoostelijke deel van Heino. Op de locatie bevond zich een transportbedrijf en een bedrijfswoning.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan legt de juridisch-planologische basis voor de realisatie van 10 wooneenheden en de aanleg van een dorpsboomgaard.

De zienswijzen hebben deels aanleiding gegeven tot het wijzigen van het bestemmingsplan. Het meest noordelijke bouwvlak is verkleind op de verbeelding opgenomen. De aanduiding ‘bijgebouwen’ is van de verbeelding verwijderd. Ook zijn de regels met betrekking tot bijbehorende bouwwerken aangepast.

Ambtelijk is in de bestemming ‘Verkeer-Verblijf’ de regel met betrekking tot bijbehorende bouwwerken aangepast, om deze gelijk te stellen met de regeling binnen de bestemming ‘Wonen’.

Vanwege deze aanpassingen is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan is elektronisch te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl via de link www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20140005-0002 welke is te vinden op www.raalte.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar op

http://ruimtelijkeplannen.raalte.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BP20140005-/NL.IMRO.0177.BP20140005-0002.

De analoge stukken zijn in te zien in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

B esluit Hogere grenswaarde

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting op de nieuw te bouwen woningen ten gevolge van het wegverkeerslawaai de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder zal overschrijden. Om de woningen mogelijk te maken is het vaststellen van een hogere grenswaarde nodig. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht.

Het besluit hogere grenswaarde is in te zien in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

Reageren

Tegen het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden kan vanaf vrijdag 11 maart 2016 tot en met donderdag 21 april 2016 beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • -

    een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken / een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven