Bekendmaking voorontwerp-bestemmingsplan ‘Nieuwland 2016’

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Nieuwland 2016’ (NL.IMRO.0606.BP0038-0001) wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt van 10 maart 2016 tot en met 22 april 2016 voor inspraak ter inzage.

Aanleiding

De Wet ruimtelijke ordening bepaalt dat de gemeente verplicht is om het bestemmingsplan eens in de tien jaar te herzien. Gezien het feit dat voor het grootste gedeelte van het plangebied de tien jaar termijn in zicht is, wordt dit nieuwe bestemmingsplan in procedure gebracht. Uitgangspunt bij het bestemmingsplan is hoofdzakelijk het consolideren van de bestaande situatie. De afronding van het project ‘Over het water’ aan de Parkweg en een ontwikkeling aan de oostzijde van het Wibautplein zijn hier uitzonderingen op.

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door de spoorlijn Schiedam-Vlaardingen aan de noordzijde, de Schie aan de oostzijde, de straten Vlaardingerdijk en Noordvestsingel aan de zuidzijde en de Poldervaart aan de westzijde.

Inspraak

Voor de wettelijke procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan te starten wordt het voorontwerp van het bestemmingsplan van 10 maart 2016 tot en met 22 april 2016 voor inspraak ter inzage gelegd. Dit doen wij om tijdig een beeld te krijgen van de wensen en behoeften van bewoners van het plangebied en om deze, waar mogelijk, mee te nemen in de verdere procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan. Naast deze inspraak zijn ook de bestuurlijke partners uitgenodigd om een reactie te geven op het voorontwerp-bestemmingsplan.

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stads-kantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Langskomen kan alleen op afspraak. Het voorontwerp-bestemmingsplan is digitaal in te zien via http://schiedam.nl/Def/Schiedam/Gemeente/Ruimtelijke-plannen.html.

Inspraakreacties tegen het voorontwerp kunt u schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Uw reactie kunt u ook per mail zenden naar m.kap@schiedam.nl.

Mocht u naar aanleiding van het voorontwerp-bestemmingsplan nog vragen hebben dan kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de heer M.J. Kap van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid.

Vervolg procedure bestemmingsplan

De reacties welke in het kader van de inspraak worden ontvangen worden betrokken op het ontwerpbestemmingsplan. Indieners van een inspraakreactie zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan zal rond juni 2016 als ontwerp ter inzage worden gelegd. Daarbij wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan. Het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan zal gepubliceerd worden in de Staatscourant, het digitale Gemeenteblad, het huis-aan-huis krant Nieuwe Stadsblad en op de gemeentelijke website.

Naar boven