Vastgesteld bestemmingsplan Meester Meinenweg 29

Logo Winterswijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk in de vergadering van donderdag 25 februari 2016 het bestemmingsplan Meester Meinenweg 29 heeft vastgesteld.

Inhoud en ligging

Dit bestemmingsplan voorziet in de omzetting van de bestemming agrarisch bedrijf naar een agrarisch hulpbedrijf. Er zal 986 m2 bedrijfsbebouwing behouden blijven en maximaal 150 m2 aan bijgebouwen, alle overige aanwezige bebouwing op het terrein zal worden gesloopt. De aanwezige agrarische activiteiten zullen worden beëindigd en het gehele perceel zal worden aangewend voor loon- mechanisatiebedrijf. Er zal een herinrichting van het terrein plaatsvinden en er zal nieuw landschap en/of natuur worden aangelegd ter compensatie. Het plangebied bestaat uit vier deelgebieden, waaronder het bedrijfsperceel gelegen aan de Meester Meinenweg 29 en drie compensatielocaties. Het bedrijfsperceel ligt in de buurtschap Kotten en de drie agrarische percelen zijn gelegen langs de Kienveenweg, nabij het bedrijfsperceel.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 09 maart 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. Het plan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, het planidentificatie-nummer is: NL.IMRO.0294.BP1402BGMRMEINEN29-VA01.

Beroep

Gedurende de beroepstermijn (van donderdag 10 maart tot en met woensdag 20 april 2016) kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Het beroepschrift kunt u sturen aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 21 april 2016. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven