Bestemmingsplan ‘Europastraat Centrum Deurne’.

Logo Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat de gemeenteraad op 16 februari 2016 het bestemmingsplan ‘Europastraat Centrum Deurne’ (NL.IMRO.0762.BP201503-C001) gewijzigd heeft vastgesteld. 

 

Voor welk gebied is dit?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied aan de Europastraat, kadastraal bekend als gemeente Deurne, sectie L, nummers 2057 (gedeeltelijk), 2269, 2403, 2741, 2864, 3303, 3304, 7285, 7287, 7288, 7289, 7292, 7293, 7294, 7296, 7297, 7298, 7299, 7300, 7301, 7664, 7665, 7765 en 7766. Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kunt u informatie bij het Klantcontactcentrum inwinnen of u kunt de verbeelding van het bestemmingsplan digitaal raadplegen.

 

Wat zijn de plannen?

Het bestemmingsplan voorziet in een woningbouwontwikkeling van maximaal 95 nieuw woningen, met de bijbehorende voorzieningen, op het (grotendeels) braakliggende terrein aan de Europastraat in Deurne. Dit bestemmingsplan vormt het planologisch-juridisch kader voor de herstructurering van het gebied.

 

Wat ligt ter inzage?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, de hierbij behorende stukken en het raadsbesluit liggen ter inzage. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen zijn:

  • 1.

    De maximum bouwhoogte op de verbeelding voor het appartementencomplex op de hoek van de Molenstraat-Europastraat wordt verlaagd van 16,5 meter naar 13 meter.

  • 2.

    De gebruiksmogelijkheden voor evenementen binnen de bestemming “Groen” wordt beperkt, door het toegestane gebruik voor evenementen in artikel 3.1 van de regels te verwijderen.

  • 3.

    De bouwaanduiding van het appartementencomplex op de hoek van de Molenstraat-Europastraat wordt iets verruimd, voor het aanbrengen van een gevelpakket aan de kopse kant aan de Europastraat en voor het binnen de aanduiding kunnen realiseren van uitstekende vluchttrappenhuizen.

  • 4.

    De dubbelbestemming “Waarde-Archeologie 3” wordt (deels) toegevoegd voor het perceel Lindenlaan 47. Dit conform het daarvoor geldende bestemmingsplan ‘Centrum Deurne’.

  •  

  •  

 

  •  

In paragraaf 4.2.4 van de toelichting is aanvullend een afbeelding toegevoegd. Wij verwijzen u voor de volledigheid naar de te raadplegen stukken.

 

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en het raadsbesluit liggen met ingang van 11 maart 2016 gedurende 6 weken ter inzage.

 

Waar is dit terug te vinden?

Het vastgestelde bestemmingsplan, de daarbij behorende stuken en het raadsbesluit kunt u op de volgende manieren raadplegen:

 

 

Wat betekent dit voor u?

 

Rechtsmiddelen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

 

Crisis- en Herstelwet

Het bestemmingsplan betreft een project die valt onder de Crisis- en herstelwet (afdeling 2 van hoofdstuk 1). Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze zijn:

  • 1.

    De beroepsgronden moeten worden opgenomen in het beroepschrift.

  • 2.

    Het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en

  • 3.

    deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Meer informatie over het instellen van beroep kunt u terugvinden op www.deurne.nl > Organisatie> Bezwaar, beroep en klachten, onder procedure IIIc.

 

Vragen?

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via ons algemene telefoonnummer: 0493-487711.

 

Deurne, 10 maart 2016

Naar boven