Bekendmaking

Logo Soest

Burgemeester en wethouders van Soest maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij bij besluit van 1 maart 2016 het wijzigingsplan “Veenzoom ” gewijzigd hebben vastgesteld.

In het wijzigingsplan “Veenzoom” wordt met toepassing van artikel 57.12 van de planregels uit het bestemmingsplan Landelijk gebied de mogelijkheid geboden voor het perceel kadastraal bekend gemeente Soest sectie G nummer 8294 ged. (gelegen naast Veenzoom 2) de bestemming Agrarisch met waarde te wijzigen in de bestemmingen Wonen en Tuin ten behoeve van de bouw van twee woningen.

Tijdens de tervisielegging van het ontwerpwijzigingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

De verbeelding is wel gewijzigd ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan dat ter inzage heeft gelegen. Op een deel van het achtererf van een van de woningen is de bestemming Wonen gewijzigd in de bestemming Tuin.

Het B&W-besluit, het vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen gedurende 6 weken ter inzage vanaf donderdag 10 maart 2016 bij:

  • -

    het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest. Het inzien van het vastgestelde wijzigingsplan kan alleen op afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer 035-6093411;

  • -

    Idea, kunstencentrum, theater en bibliotheek, Willaertstraat 49 te Soest;

Tegen betaling van leges kan bij het Omgevingsloket een afschrift worden verstrekt van de ter inzage gelegde stukken.

Het wijzigingsplan is digitaal in te zien op de landelijke site via www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke site www.soest.nl/bestemmingsplannen. Het planidentificatienummer van het vastgestelde wijzigingsplan is: IDN (NL.IMRO.0342.WPLG0007-0301). Het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgelding en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge wijzigingsplan.

Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan gedurende de ter inzage termijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Soest treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven