Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan Noorddijkerweg 33, 35 en 35a, Ursem

Logo Koggenland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken, op grond van artikel 3.9.1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat wijzigingsplan Noorddijkerweg 33, 35 en 35a te Ursem op 2 februari 2016 gewijzigd is vastgesteld.

De wijzigingen hebben betrekking op aanpassingen op grond van het advies van Ervenconsulenten, te weten:

  • -

    de voorgevels van de stolpen verspringen ten opzichte van elkaar

  • -

    het aantal erfontsluitingen is verruimd van twee naar vier

  • -

    nabij de westelijke stolp is middels een aanduiding op de verbeelding een boomgaard mogelijk

Inhoud

Met dit wijzigingsplan wordt de compensatieregeling (artikel 3.7.8) uit het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied toegepast. Dit betekent dat alle agrarische bedrijfsbebouwing op het perceel Noorddijkerweg 33/35 wordt gesloopt en, ter compensatie, de planologische mogelijkheid wordt geboden om een nieuwe woning (gesplitste stolp) te bouwen. Daarbij wordt de agrarische bedrijfswoning (de bestaande stolp, welke wordt herbouwd) omgezet naar een woning, welke ook mag worden gesplitst. Met dit wijzigingsplan wordt ook het aangrenzende woonperceel Noorddijkerweg 35a vergroot, zodat de bestemmingsgrenzen aan de achterkant gelijk lopen (artikel 3.7.10 uit het bestemmingsplan Landelijk Gebied).

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met ingang van 7 maart 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen & Milieu in het gemeentehuis (tijdens openingstijden).

Het wijzigingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.koggenland.nl/wonen en werken/ruimtelijkeplannenonder de kop ‘in procedure’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het identificatienummer is: NL.IMRO.1598.WPLGNoorddijkerw33-va01.

Beroepsmogelijkheden

Belanghebbenden kunnen gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de termijn voor het indienen van een beroepschrift, mits er geen verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is gedaan.

De Goorn, 6 maart 2016

Naar boven