Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan 'Rijnvliet' en bijbehorend ontwerp besluit hogere waarden (Wet geluidhinder)

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 18 maart 2016 gedurende 6 weken voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Rijnvliet’ zoals vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BPRIJNVLIET-ON01.gml ter inzage ligt met het daarbij behorende ontwerp besluit hogere waarden HW 1137.

 

Plangebied en doelstelling

Het plangebied is gelegen aan de zuidoostzijde van het stadsdeel Leidsche Rijn. Het gebied wordt globaal begrensd door het bedrijventerrein Oudenrijn/Strijkviertel en de Strijkviertelplas in het westen, sportpark Rijnvliet in het zuiden, de Stadsbaan in het oosten en in het noorden door de percelen aan de Rijksstraatweg.

 

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is de ontwikkeling van Rijnvliet als (woon)gebied planologisch-juridisch mogelijk te maken.

 

Ontwerp besluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen ten behoeve van de vestiging van geluidgevoelige functies in het bestemmingsplan “Rijnvliet”, hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, als bedoeld in hoofdstuk V en VI van de Wet geluidhinder. De voorkeurgrenswaarde wordt vanwege industrielawaai en wegverkeerslawaai overschreden.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden is vanaf 18 maart tot en met 28 april 2016 in te zien in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ Utrecht.

Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

- via de gemeentelijke website www.utrecht.nl/bestemmingsplannen

 

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit HW indienen bij:

Gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

T.a.v. de heer S. de Boer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

 

Onder vermelding van: 'Ontwerpbestemmingsplan Rijnvliet’.

Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of op het ontwerpbesluit hogere waarden. Zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere waarden worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad.

 

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch op nummer 030 - 286 02 26 een afspraak maken tot 3 werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

 

U kunt een zienswijze niet via email of anderszins digitaal indienen.

 

Naar boven