Vaststelling bestemmingsplan ‘Nieuwland’

Logo Amersfoort

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 1 maart 2016 bij besluitnummer 5149100 het bestemmingsplan ‘Nieuwland’ ongewijzigd vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het plangebied omvat de wijk Nieuwland en wordt begrensd door de rijksweg A1 in het noorden, de Oude Zevenhuizerstraat in het oosten, de Rondweg-Noord in het zuiden en de Bunschoterstraat in het westen. De nummers 1 t/m 10 van 't Haartje horen ook bij Nieuwland.

Het nieuwe bestemmingsplan Nieuwland betreft een actualisatie van het geldende bestemmingsplan waarin de bestaande situatie (geldend beleid, planologische en feitelijke situatie) uitgangspunt is.

 

Vaststelling

Over het ontwerpbestemmingsplan zijn 3 zienswijzen ingediend. Deze zijn samengevat en van een gemeentelijke reactie voorzien in de zienswijzennota. De zienswijzen hebben niet geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan. De gemeenteraad heeft de zienswijzennota en het bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld.

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van vrijdag 11 maart tot en met donderdag 21 april ter inzage bij de Informatiebalie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 8.30 – 17.00 uur). Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer van dit plan is NL.IMRO.0307.BP00105-0301), of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen diegenen die een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, of belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl , of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070- 426 4426.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven