GEMEENTE LITTENSERADIEL

Logo Littenseradiel

Ontwerpbestemmingsplan Wjelsryp - Ovonde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel maken bekend, dat een bestemmingsplan wordt vervaardigd ten behoeve van de realisering van een zogenaamde ovonde in de Froonackerdyk (N384) ter hoogte van de afslag naar Wjelsryp. Het ontwerp van dit bestemmingsplan – Wjelsryp - Ovonde – is thans gereed.

Ter inzage en raadplegen van het ontwerpbestemmingsplan

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Wjelsryp - Ovonde’ met ingang van 10 maart 2016 gedurende zes weken (tot en met 20 april 2016) tijdens kantooruren in het gemeentehuis (centrale balie), Keatsebaen 1 te Wommels ter inzage. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 12:00 uur, woensdag eveneens van 14:00 – 16:00 uur.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente Littenseradiel: www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen). Voorts kan het bestemmingsplan digitaal worden geraadpleegd via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (tabblad: Een plan bekijken, Bestemmingsplannen). Het identificatienummer (ID) van het plan is: NL.IMRO.0140.BPWjelsrypOvonde-ON01.

Indienen zienswijzen

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt – van 10 maart 2016 tot en met 20 april 2016 – kan een ieder bij de gemeenteraad zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dan doet u dat bij voorkeur schriftelijk.

U hebt de mogelijkheid op de volgende manieren te reageren:

• schriftelijk:

door middel van een brief aan: de raad van de gemeente Littenseradiel, Postbus 1, 8730 AA, Wommels.

In uw brief dient u in ieder geval te vermelden:

  • -

    zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Wjelsryp - Ovonde’

  • -

    met welke onderdelen van het bestemmingsplan u het niet eens bent en waarom niet

  • -

    de datum

  • -

    uw naam en adres

  • -

    uw handtekening.

    • mondeling: uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 0515 – 334476. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Nadere informatie over het ontwerpbestemmingsplan

Zowel door dorpsbelangen van verschillende dorpen, als door de raad van de gemeente Littenseradiel is (eerder) bij de provincie Fryslân aangegeven, dat de huidige situatie op de Froonackerdy (N384) te gevaarlijk is en al heeft geresulteerd in meerdere ongevallen, soms met dodelijke afloop. Tijdens de raadsvergadering van 15 oktober 2012 heeft de raad van de gemeente Littenseradiel een motie aangenomen, waarin de wens is opgenomen dat de provincie haast maakt met het verkeersveiliger maken van de N384. De motie heeft zijn uitwerking niet gemist: de provincie heeft met voortvarendheid inmiddels drie van de vijf gevaarlijke kruisingen en splitsingen aangepast. De kruising bij Winsum (N384 en N359) is in uitvoering. Als laatste wil de provincie de veiligheid van de kruising bij Wjelsryp (Westerein) verbeteren/verhogen door het realiseren van een zogenaamde ovonde.

De aanleg van de ovonde is gedeeltelijk in strijd met het geldende bestemmingsplan ‘Bûtengebied’ en met het bestemmingsplan ‘Wjelsryp’. Om het aanleggen van de ovonde planologisch mogelijk te maken, heeft de gemeente een nieuw bestemmingsplan in procedure gebracht. Het ontwerp daarvan ligt thans ter inzage.

Vragen?

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en de zienswijzenprocedure kunt u contact opnemen met de heer S. Herrema van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0515 – 334476.

Wommels, 9 maart 2016.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Dr. J. Liemburg, burgemeester.

Drs. J. Folkerts, secretaris.

Naar boven