11e Wijzigingsplan “Bestemmingsplan Binnenstad, Hof van Asselbergs" (voormalig Veoliaterrein)

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerp van het 11e Wijzigingsplan “Bestemmingsplan Binnenstad, Hof van Asselbergs" (voormalig Veoliaterrein) gereed is.

Het plangebied is gelegen in de binnenstad van Bergen op Zoom tegenover het treinstation en nabij het busstation. De locatie wordt grotendeels omringd door een bestaande bebouwing, die wordt afgebakend door de Meeussenstraat – Zuid-oostsingel – Stationsstraat en de Wassenaarstraat. Het plangebied aan de zijde van de Zuid-Oostsingel bestaat uit het voormalig rangeerterrein voor bussen van vervoersbedrijf Veolia, het sportveld en de voormalige sportaccommodatie.

Doel wijzigingsplan

Het wijzigingsplan biedt het planologisch kader waarbinnen de herontwikkeling van het voormalige terrein van Veolia aan de Zuid-Oostsingel 3 en het achterliggende sportveld aan de Meeussenstraat 30 kan plaatsvinden.

 

Op bepaalde delen van de geprojecteerde nieuwbouw is uit akoestisch onderzoek gebleken dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) wordt overschreden. Hiervoor is een ontwerpbesluit voor het verlenen van hogere grenswaarden zoals is bedoeld in de Wet geluidhinder opgesteld.

 

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerp besluit hogere waarden liggen vanaf 7 maart 2016 tot en met 17 april 2016 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer NL.IMRO.07480000WP0063k-0201)

  • -

    digitaal via de website www.bergenopzoom.nl

  • -

    op papier tijdens kantooruren in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom.

Gedurende genoemde periode van 6 weken kan iedereen schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 of de heer B. Verdonschot tel. 0164-277491.

 

 

College van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom, 4 maart 2016

Naar boven