Structuurvisie Waalwijk 2025 vastgesteld

Logo Waalwijk

Op 4 februari 2016 heeft de raad van Waalwijk de Structuurvisie Waalwijk 2025 vastgesteld op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke Ordening. In deze structuurvisie is het beleidskader voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen verwoord.

Inhoud structuurvisie

Doel van deze structuurvisie is aangeven wat Waalwijk wil zijn in 2035: welke ambities hebben we? En welke ruimtelijke keuzes gaan we daarvoor maken voor 2025: wat is onze visie? Die keuzes gaan over de volgende onderwerpen:

  • Ondergrond: bodem, water, natuur en landschap

  • Netwerken: weg en water

  • Functies: wonen, werken en voorzieningen voor detailhandel, onderwijs, zorg, recreatie, cultureel-maatschappelijk en sport

  • Duurzaamheid: milieu, energie, erfgoed en sociale omgevingsaspecten zoals een groene wijk

De structuurvisie bestaat uit de hoofdlijnenin schema's (deel A), een onderbouwing (deel B) en een uitvoeringsprogramma (deel C). Het uitvoeringsprogramma biedt bovendien een basis voor de besteding van bijdragen voor bovenwijkse voorzieningen en bijdragen voor ruimtelijke ontwikkelingen.

Wijzigingen

Tijdens de ontwerpfase zijn diverse inspraakreacties ontvangen die op onderdelen hebben geleid tot een aantal aanpassingen in de structuurvisie. Belangrijkste aanpassingen zijn dat de planMER is komen te vervallen en dat de oude wegenstructuur in Baardwijk niet meer is aangemerkt als hoofdweg maar als verzamelweg voor de wijken. Overige aanpassingen zijn vooral het gevolg van een actualisering op basis van het coalitieprogramma 2014-2018. Alle aanpassingen zijn opgenomen in de 'Nota van inspraak en wijzigingen Structuurvisie Waalwijk 2025’ welke onderdeel vormt van de vastgestelde structuurvisie.

Ter inzage

De gewijzigde, vastgestelde structuurvisie met bijlagen is als volgt raadpleegbaar:

  • Via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN van de structuurvisie is: ‘NL.IMRO.0867.SVwaalwijk2025-VA01’;

  • Via www.waalwijk.nl/ruimtelijkeplannen;

  • Bij de frontoffice van het Stadhuis, Taxandriaweg 6 Waalwijk, waarvoor u een afspraak kunt maken via het Klantcontactcentrum van de gemeente, 0416-683456, info@waalwijk.nl.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking met ingang van de dag na deze bekendmaking. Tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Meer informatie?

Voor een nadere toelichting op dit plan kunt u contact opnemen met Maaike Clijsen, team Ruimte, Economie en Werk, e-mail mclijsen@waalwijk.nl, telefoon 0416-683456.

Naar boven