Ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Waardevol dorpsgezicht historisch hart van Wijhe

Logo Olst-Wijhe

Het gebied Langstraat, Kerkstraat, Schelmspad, en aansluitende gedeelten van De Jakke, Nieuwendijk en Molenbelt te Wijhe is aangemerkt als waardevol dorpsgezicht. Ter bescherming van de cultuurhistorische en ruimtelijke waarden in dit gebied is een ontwerpbestemmingsplan en een concept beeldkwaliteitplan opgesteld met specifieke bouw- sloop- en kapregels en welstandscriteria. Het bestemmingsplan regelt tevens de bescherming van de windvang en de zichtbaarheid van de Wijhese molen aan de Molenbelt. Deze regeling omvat een groter gebied, en heeft betrekking op alle gronden binnen een straal van 400 meter rondom de molen.

Het bestemmingsplan, met het identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2015004014-0201, ligt van 10 maart 2016 tot en met 20 april 2016 ter inzage en is digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl. Het beeldkwaliteitplan is opgenomen in het bestemmingsplan als bijlage 2 van de plantoelichting. Het bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, ligt ook ter inzage bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1). Binnen de genoemde termijn van zes weken kan iedereen mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen op het bestemmingsplan en/of inspraakreacties geven op het beeldkwaliteitplan. U kunt deze schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Olst-Wijhe, Postbus 23, 8130 AA Wijhe. U dient te vermelden op welk plan en op welke onderdelen van dit plan de zienswijze en/of inspraakreactie betrekking heeft. Voor meer informatie of voor het indienen van een mondelinge zienswijze en/of inspraakreactie kunt u terecht bij het Team Leefomgeving, telefonisch te bereiken via 14 0570.

Naar boven