Gemeente Baarn - Vaststelling kaart "Bebouwde kom Boswet"

Logo Baarn

Het college van burgemeester en wethouders van Baarn maakt bekend dat de gemeenteraad op 17 februari 2016 de kaart “Bebouwde kom Boswet” heeft vastgesteld.

 

De kaart “Bebouwde kom Boswet” geeft aan binnen welke grenzen een omgevingsvergunning voor het kappen van bomen is vereist (uitgezonderd de bepalingen als genoemd in artikel 2, lid 3 tot en met 5 van de ‘Bomenverordening gemeente Baarn 2016’). De huidige kaart dateert uit 1978. Sindsdien hebben veranderingen plaatsgevonden en is de ondergrond niet meer actueel. Met het vaststellen van de nieuwe kaart ‘bebouwde kom boswet’ is duidelijk welke grenzen van toepassing zijn met de huidige situatie als ondergrond. De grenzen van de kaart uit 1978 zijn overgenomen en waar nodig geactualiseerd.

 

Voorafgaand aan de vaststelling heeft de burgemeester conform artikel 1 lid 5 van de Boswet het te nemen besluit in de Staatscourant bekend gemaakt. Het ontwerpbesluit van de kaart ‘Bebouwde kom Boswet’ heeft van 12 januari 2016 tot en met 10 februari 2016 (30 dagen) op het gemeentehuis ter inzage gelegen. Tijdens de ter inzage legging hebben de inwoners mondeling hun mening kenbaar kunnen maken tijdens de behandeling in de openbare vergadering van de gemeenteraad tijdens de Informatie in de Raad op 3 februari 2016 of tijdens het Debat in de Raad op 10 februari 2016. Er is op genoemde data geen mening kenbaar gemaakt.

 

Wilt u bezwaar instellen?

Bent u het niet eens met dit besluit? Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1003, 3740 BA Baarn. De termijn voor het indienen van bezwaar is zes weken en vangt aan met ingang van de dag, ná de datum van publicatie van dit besluit.

In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het bezwaarschrift is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen Postbus 16005, 3500 DA, Utrecht. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn.

U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. 

 

 

 

Naar boven